Kuna borovice – Úterý úterý

Kuna borovice – Úterý úterý

Kunaceae se vyznačují velkou flexibilitou a mobilitou. Mají krátké tlapky, dlouhé a pružné tělo, díky nimž mohou vylézt a sklouznout do prohlubně nebo díry. Kuny jsou středně velkými zástupci kun. Žijí v malém počtu po celé Evropě, kromě Španělska a Velké Británie, kde jsou nyní téměř vyhynuli. Kuna borovice se vyskytuje také na západní Sibiři a na Kavkaze, v Malé Asii a v Íránu. Jako lesní masožravec se nevydává do otevřených oblastí ani do blízkosti lidských sídel.

Pokud je ve sněhu objevena řada stop ve formě párů stop, umístěná vedle sebe v pravidelných intervalech, a pokud jsou tyto stopy přibližně. 4,5 cm konec u paty stromu, můžete si být jist, že kuna prošla touto cestou. Všechny kuny se ve sněhu pohybují malými skoky, zadní tlapky jsou umístěny přesně v otiscích předních tlapek (3). Kuna loví v oblasti od 5 dělat 20 km². Je protkán cestami, které kuna označuje svou vůní. Každou noc tyto stezky vede 3–7 km. Během dne spočívá v dutinách stromů nebo v hnízdě veverek, kde někdy udržuje zásoby potravin.

Páření kuny je v červenci a srpnu. Po těhotenství, prodloužena kvůli pozdější implantaci embrya (236—274 dní), samice porodí v dubnu nebo květnu 1 dělat 6 Mladá. U samic, které nebyly oplodněny v létě, dochází k horku v únoru nebo v březnu následujícího roku. Po oplodnění v této době je těhotenství mnohem kratší.

Vyrostla protože (1) je 40-53 cm dlouhý. Délka jeho načechraného ocasu je 23-28 cm, a tělesná hmotnost od 0,8 dělat 1,6 kg. Je to tlusté, lesklá srst je hnědá, zdobené nažloutlou bradou, Jasně viditelný, skvrna, končící na hrudi. Marten dovedně stoupá po stromech díky ostrým drápům a chlupatým podrážkám. Pronásledování kořisti, např.. veverka, provádí skoky dlouhé 3–4 m, přesun z větve do větve. Na cestách najdete černý trus, protáhlý a zkroucený do lana (2). Na konci léta obsahují velké množství zbytků lesních plodů. V Polsku je povoleno lovit pouze střelné zbraně. Druhy zvěře.