Når planter vil have mad

Planter vokser godt, de blomstrer smukt og bærer rigelig høst først da, når de har nok næringsstoffer. De udleder dem primært fra jorden, så pas på, at det ikke ville blive steriliseret.

Mineralgødning giver planter alle de nødvendige elementer for livet, men de berøver livets jord. Deres tab skal genopfyldes hvert år. Brug af naturlig befrugtning, gartnere fodrer jorden snarere end planter.

Takket være den regelmæssige forsyning af organisk materiale forbliver jorden frugtbar, og planterne kan drage fordel af det efter behov. Så er der ingen risiko for overbefrugtning. Hvis vi allerede bruger mineralgødning, det er bedst at tilføje dem til komposten.

Ud over den velkendte gødning (ko, kylling) og gylle i organisk havebrug anvendes forskellige typer måltider – knogle, liderlig, fra tang og blod – meget rig på næringsstoffer.