Andre twistors

switch2Arter med løv, ikke sjældent halvtræede stængler

De er oftest flerårige planter, vokser op til 2 meter høj. De dekorerer sjældent lejligheder, primært på grund af de uattraktive blomster (Streptocarpus caulescens). Nogle gange dyrkes twistet i potter (S. scucorum), en plante 30 cm høj, med blåviolette blomster 2,5-3 cm i diameter, vokser enkeltvis ud af bladakserne på lange stilke.
Vi opdrætter denne gruppe af torso hovedsageligt fra skudstiklinger, skære ikke meget unge skud i sektioner på 4-6 cm. Stiklinger rodner meget godt når som helst på året, mere eller mindre efter 2 uger efter plantning.

Arter, der kun producerer et blad

Bladbladet sidder fast på jorden, og fra sin base vokser en blomsterstandsskud. De snoede par i denne gruppe er ekstremt dekorative, på grund af store vanskeligheder med dyrkning og reproduktion ses de sjældent i lejligheder. De mest berømte arter er Wenlands snoede par (Streptocarpus venlandii) og det kæmpe twist (S. grandis). Begge er kortvarige. Under naturlige forhold kan bladet nå 1 m i længde og 80 cm bred (i Wenlands wireworm er bladet lilla på undersiden). Blomsterstand skyder (normalt er der dem 4-6) de vokser op til 80-90 cm i højden; er på dem 30-60 blå tonede blomster. Toppen og kanterne af bladet begynder at dø tilbage under blomstringen. Disse arter kan kun formeres fra frø. De blomstrer normalt året efter såningen, og så dør de.