Torsoreproduktion

afbryder1Vi kan sprede kviste fra frø eller fra bladstiklinger.

Se. Twistfrø er meget fine. Vi sår dem på overfladen af ​​et godt sigtet og jævnet underlag og dækker dem ikke med jord. Drys dem forsigtigt, Dæk derefter beholderen med glas eller folie. Planter dukker op efter 7-14 dage. Fordi de rådner let, de skal luftes ofte. Når de løslader 1-2 blade, vi dyner dem for første gang. Vi gentager denne operation flere gange, som kimplanterne vokser. Twisted pair sået i det tidlige forår vil stadig blomstre i samme år.

Bladstiklinger. Det er bedst at forberede dem om foråret eller forsommeren. Fuldt modne blade er velegnede til kimplanter, ingen tegn på skader. Normalt skæres bladene på langs eller på tværs i flere dele. De små blade rodner også godt som en helhed, hvis deres haler er nedsænket i underlaget.

Forberedelse af bladstiklinger:

1 – vi afskæres efter 2-3 cm bladblad (spidsen og bunden af ​​halen),

2 -vi klipper bladets kanter (om 0,5 cm bred),

3 – vi skærer hovednerven med et barberblad, kun forlader 1/3 dens tykkelse og skær bladet langs nerven,

4 – skære bladhalvdelene i længder 2-4 cm.

Lav en fure i jorden, og stiklingerne skal dybt indsættes i underlaget med nerven nedad (det er værd at fordybe dem i rodmidlet på forhånd). Kimplanterne skal være let skrånende, så den øverste side af bladet er på toppen. Po 3-4 uger tager de normalt rod. Hver plante har flere planter, som vi planter i potter, når de løslader efter 3-4 blade. På denne måde kan flere snesevis af snoede vener opnås fra et blad.