Principper for dannelse af bonsai

bonsai1• Kupując roślinę, hvorfra vi vil danne en bonsai, du skal se mange eksemplarer, for at vælge en prøve, hvis dannelse kræver mindst antal drastiske behandlinger.

• Najlepszym terminem do rozpoczęcia uprawy bonsai jest marzec-kwiecień (inden vegetationens begyndelse).

• Po przesadzeniu rośliny do doniczki odczekujemy tydzień lub dwa i przycinamy zbędne gałęzie.

• Następnie przystępujemy do formowania pnia za pomocą drutu. Det skal være fleksibelt, for eksempel.. kobber, indpakket i tape eller i en plastkappe, tykkelse på ca.. 1 /3 bagagerumets diameter. Fastgør ledningen i jorden, og vikl den rundt om bagagerummet nedenfra og op. Wire nåletræer i det tidlige forår eller efterår, løvfældende træer om foråret og sommeren, når grenene er mindre sprøde.

• Odrutowany pień delikatnie naginamy. Større bøjninger er desuden fastgjort med en speciel klemme, som vi forlader i en eller flere måneder.

• Przez 2-3 uger efter pløjning skal træet beskyttes mod hård sol og vind, vand og drys dem dagligt. Befrugtning kan begynde 2 uger efter operationen (hvis vi danner et træ om foråret).

• Kiedy należy zdjąć drut? Derefter, når vi er sikre, at bagagerummet var permanent dannet, og tråden er endnu ikke vokset ind i barken – i nåletræer normalt efter 12-18 måneder, i løvfældende efter 6-8.

• Drut zdejmujemy od góry do dołu (i modsætning til hvad der blev antaget). Vi fjerner også raffia.

• W następnych latach, når planter vokser, de skal fjernes fra forår til efterår, kun forlader 1/3 deres længde, og fjern skuddene helt fra bagagerummet. I litterær stil skal du også tynde for tæt voksende nåle ud (fra maj til august).

• O czym należy jeszcze pamiętać? Bonsai uformowane z drzew i krzewów powinno być uprawiane przez cały rok na zewnątrz – i haven, på terrassen eller balkonen. Om vinteren skal gryden beskyttes mod frost (for eksempel.. polystyren), grenene skal være beskyttet mod vinden.