April arbejde i haven

daisy1■ Najwcześniej kwitnące rośliny sezonowe – stedmoderblomster, tusindfryd, primula og glem-mig-ikke – vi kan allerede plante udenfor. Vi fylder kasser og gryder med frisk substrat på forhånd (en blanding af kompostjord, tørv og sand), og vi befrugter og graver rabatterne.

■ Do gruntu można już wysiać nasiona niektórych roślin jednorocznych, for eksempel.. tentakler, smagliczki, dress code, søde ærter eller calendula. Andre arter, kræver forberedelse af kimplanter, som morgenfruer, zinnia, asters, lefty, det er bedst at så i inspektionen eller under folien, og hvis vi ikke har en sådan mulighed – i lejligheden. Anbring beholderne med såede frø på et let og ikke for varmt sted (Okay. 15° C).

■ W połowie miesiąca sadzimy bulwy mieczyków i krokosmii. Før deres skud vokser over jorden, faren for frost vil være overstået.

■ Byliny, som blomstrer om sommeren og efteråret, som klokker, Goldenrod, floksy, delt, dagliljer og delphiniums, om foråret tolererer de transplantation og opdeling godt. Du skal dog huske at forberede jorden godt på plads, hvor de skal vokse, og om vanding af planterne hver dag i flere dage efter plantning.

■ April er et godt tidspunkt at starte en græsplæne. Vi starter med at grave jorden ned til dybden 10-15 cm, samtidig fjerner jordstængler og ukrudtsrødder samt sten og snavs. Så drysser vi mineralgødningen (Okay. 1 kg i 10 m2) og et lag tørv (tykkelse 2-3 cm), bland grundigt med jord og riv. Vi komprimerer underlaget med en speciel rulle eller brædder fastgjort til skoene. Så frø på den tilberedte overflade (Okay. 2,5 dagen efter 1 m2), dæk med et centimeter lag tørv eller bland det let med jorden med en rive. Vi stamper jorden igen og drys den med vand.