Kamchatka skakbræt (Fritiliaria camschatcensis)

KamchatkaDet forekommer vildt ikke kun i Kamchatka, men også på Aleutian og Kuril Islands samt i det nordlige Japan og det nordvestlige Amerika. Ofte kan det ses i våde enge og på kanterne af skovene.

Løgene er sfæriske, i diameter 2-2,5 cm, sammensat af adskillige skalaer. Ganske tætte høje planter vokser fra dem 30-35 cm, med forskellig vækststyrke og farve på blomster. Bladene er aflange elliptiske, arrangeret i krøller. Blomster, indlejret i toppen af ​​skuddet, har en længde 3 cm og meget original, brun-lilla farve; på indersiden kan deres kronblade være grønlig eller grå-sort. Planten blomstrer fra slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​juli.

Kamchatka skakbræt er den eneste japanske art, der vokser godt i europæiske haver. Kræver humusjord, let sur (helst tørv), tilstrækkelig fugtig. Kan lide delvist skyggefulde steder. Når det plejes ordentligt, producerer det adskillige løg, takket være hvilken den vokser hurtigt. Kræver hyppig ændring af dyrkningsstedet.