Voksende tavler

• Każdy gatunek wymaga innej gleby.

• Najlepszą porą sadzenia cebul jest koniec sierpnia i początek września (plantet for sent, kan fryse). Plantedybde og afstand mellem planter skal være lig med fire gange pærernes diameter (den kejserlige krone er plantet overfladisk – gør 25 cm).

• Przed zimą rabaty z szachownicami trzeba przykryć słomą lub liśćmi.
• Po zdjęciu zimowej okrywy, så snart vegetationen begynder, vi begynder at fodre planterne med gødning (fortrinsvis multikomponent), som efter spredning blandes forsigtigt med underlaget. Vi skal plante rabatter på hver kvadratmeter inden udgangen af ​​maj 40-60 g gødning i flere opdelte doser.

• Szachownice mogą rosnąć w tym samym miejscu przez kilka lat, men de skal lukkes systematisk – selv om sommeren, når kun pærerne er tilbage i jorden.

• Jeżeli planujemy przesadzanie cebul na nowe miejsce, så skulle vi grave dem op, gdy pędy i liście zżółkną i zaczną zasychać tzn. de fleste arter i slutningen af ​​juni, en sen blomstring i juli.

• Do przechowania wykopanych cebul najlepiej nadaje się dobrze wietrzone pomieszczenie (Midlertidig. 17-20° C). Dækning af løgene med savsmuld beskytter dem mod udtørring.

• Przyczyną słabego wzrostu i braku kwiatów mogą być choroby wirusowe. Bladene fra inficerede planter er ofte forvrængede, lysegrøn med gule striber. Symptomerne bliver værre hvert år, derfor skal syge planter graves op og destrueres (bedst at brænde).