Flerårigt ukrudt på plænen

Bluszczyk kurdybanek, glaukom, villi hawk, gås cinquefoil, morning glory, almindelig mælkebøtte,bedstemødre, almindelig coltsfoot, ryllik og sorrel er svære at fjerne, fordi de ikke kun reproducerer med frø, men også takket være jordstængler, løbere og sutter.

Kæmper: hyppig klipning, opskæring og rodfæstelse eller brug af kemikalier. Disse ukrudt er følsomme over for de fleste herbicider, selvom de kan reflektere fra underjordiske dele. Anbefalede præparater: Vedhæftet, Chwastox (i væske), Starane 250 SL. Vi bruger disse foranstaltninger på dage uden regn, ved temperaturer over 15 ° C.

Herbicidpræparater kan være giftige for dyr og mennesker, af sikkerhedsmæssige årsager bør græsplænen derfor ikke komme ind via 3 dage efter påføring af herbicidet. Desuden må de ikke bruges på en nyetableret græsplæne (ved 1-2 måneder).

Græsplæner er en fantastisk dekoration af vores godser, haver og grunde. Vi skal dog konstant tage os af dem. Her er en simpel engelsk opskrift på sund, grøn og tæt græsplæne: det skal klippes en gang om ugen, vand hver anden dag og gør det i to eller tre hundrede år.