Forårskviste

ikebanaDe første varsler om vækning af naturen er normalt knopperne, der hæver sig på grene af træer og buske. Nogle planter om foråret – for eksempel.. kirsebær, forsythia, kvæde, tamarisks og kastanjetræer – begynder at blomstre, andre frigiver unge blade med unikke foråret nuancer af grønt. Du kan se dem uendeligt. Så lad os skære et par kviste og bringe dem til lejligheden. Så den færdige komposition glæder øjnene, dets rumlige arrangement skal designes på forhånd, klargør en passende beholder og de nødvendige materialer.

Skær nogle smukke kviste fra udvalgte træer og buske, original oversigt. Skær deres nedre ender i længden 8-10 cm eller fjern barken, efterlader en grøn saft under den. Derefter dypper vi enderne af kviste dybt ned i vandet i en time, helst varm (Okay. 30° C), fordi de absorberer det let og hurtigt.

Ved at justere kviste til det valgte sted i kompositionen, vi renser dem for unødvendige donuts, blade, blomster eller sidegrener, bøj eller drej derefter. Drejning af stilkene langs aksen gør, at de bliver mindre stive, bøjning derimod blødgør krumningen af ​​den modellerede kvist (fingrene skal bevæges langsomt langs stammen, ved at ælte den i en bestemt retning).

At lægge sammensætningen i et højt fartøj, vi hviler kvistene på bunden og kanterne. Så kvistene ikke skifter position, vi kan bruge supportmaterialer. Det kan de være:
podstawki ceramiczne z otworami, hvor skuddets ender er klemt fast;

metalowe szczotki (kenzany), bruges til at sømme enderne af stilkene, og også til vægtning af basen af ​​tunge sammensætninger;

siatka druciana;

kulki szklane;

gałązki drzew liściastych lub iglastych;

taśma samoprzylepna.

Hvis vi lægger kviste i en lav og flad fad, læg kenzan i bunden, før du hælder vand, vi fastgør den med plasticine eller fylder den, læner den anden kenzan mod ham (kilestifter forhindrer sammensætningen i at vælte). Vi kan også bruge skum til at arrangere buketter – for eksempel.. Oasis – tidligere gennemblødt i vand.

Kunsten at arrangere kompositioner fra afskårne blomster og grene – ikebana – er specialiteten hos folket i Japan. Om foråret arrangerer mange japanske hjem buketter med blomstrende kviste, især kirsebær. Dette træ er så populært der, at Japan ofte kaldes Landet for den stigende sol..