Plænen efter tørken

græsDet sker, at efter at have vendt tilbage fra ferie eller efter et langt fravær hjemmefra, finder vi det, det smukke grønne tæppe, vi var så stolte af, ændret farve; den er gul og tør, og når man klipper, kan hele klumper af græs let brydes af. Hvad man skal gøre i denne situation?

Tørke og høj temperatur hæmmer normalt kun græsernes vækst. I lang tid skal plænen vandes omhyggeligt og jævnt, helst med en sprinkler med en ikke alt for intens vandstrøm. Først når de bliver grønne igen, vi klipper det ikke for lavt og befrugter det med en lille dosis kvælstofgødning.

Hvis græsset er for tørt, og dets klynger dør af, plænen skal regenereres. Friske frø sås i hulrummene (det er bedst at bruge en regenerativ blanding, for eksempel.. Hurtig). Det er sjældent, så plænen skal renoveres fuldstændigt, det vil sige at sætte den på fra begyndelsen.

Hund urin er skadelig for planter. Hunde truer oftest træer og buske, mens kvinder – græsplæner. Stedvis, som gentagne gange "vand", salt bygger op. Græsset bliver derefter gult og brunt. Der er ingen pletter på plænen, hvis vi drysser det ofte og rigeligt med vand. Hundens urin fortyndes derefter og dyppes dybt ned i jorden. Tam, hvor plænen allerede er brændt, du skal så nyt græs eller lægge et stykke torv fra et andet sted.