Surfinia og andre

petniaDen cascading petunia er populært kendt som Surfinia, navnene på den første gruppe af disse planter, som blev bragt til Polen. Vi har valget mellem mindst et dusin andre grupper af overlappende petunier med forskellige navne, i mange varianter og farver.

Cascading petunier er resultatet af avlsarbejde, hvis mål var at opnå flere blomstrende planter end den hidtil dyrkede petunia, modstandsdygtig over for ugunstige vejrforhold og let at sprede fra stiklinger.

Japanske opdrættere brugte gentekniske metoder ved krydsning af vilde petunia arter og deres sorter. Disse værker har givet fantastiske resultater – så en ny plante blev født, som blev kaldt Surfinia. Dette navn dækker hele gruppen af ​​cascading petunia sorter, med blomster i forskellige størrelser og farver, og er ejerskab af Suntory Ltd.. i Keisei Rose Nursery Inc.. fra Japan.

Mange virksomheder arbejder samtidigt for at opnå voldsomt blomstrende petuniahybrider, derfor ikke underligt, at næsten samtidig en gruppe af kaskadiske petunier dukkede op på det europæiske marked under det fælles navn Cascadia, valgt af firmaet Danziger fra Israel. Snart fik de selskab af Futura petunier og solskærme, fra Schmulling, og Sylvana (fra Westhoff), Solana Royal (Liebieg), Constana (Koniger) og Anthofinia (Scharrachbergheim).

Senators kaskadepetunier fra det franske selskab Philiomel Horticulture SA er til salg, Fortunia, fremmet af tyske frøfirmaer Benary og Walz, oraz drobnokwiatowe odmiany grupy Million Bells (Suntoiy Ltd.. i Keisei Rose Nursery Inc.), Petitunia (Danziger), og også Carillion – effekten af ​​de japanske opdrætters arbejde fra Sakata-frøfirmaet.

Foruden udenlandske sorter kan blomsterhandlere købe polske sorter af kaskadepetunier kaldet Ursynia, opdrættet af professor Henryk Chmielą fra Warszawa Universitet for Biovidenskab og opdrættet af virksomheden Vitroflora fra Łochów nær Bydgoszcz.