Pool i haven

poolNår man planlægger opførelsen af ​​en swimmingpool, først og fremmest skal vi overveje, hvilket materiale der skal laves bunden og væggene, at tanken er tæt. Vi har forskellige muligheder at vælge imellem: hæld en pool af beton, dæk det med en speciel tyk folie, eller vælg en belægning af harpiksglaslaminer, dvs. polyester eller epoxyharpikser. Det hele afhænger af pengene, som vi kan afsætte til dette formål, og tankens planlagte størrelse.

De mest holdbare bassiner er laminattanke. De kan bruges til 30-50 flere år, uden behov for reparation. desværre, deres ulempe er den høje pris – de koster fra 200 gør 300 PLN pr. M2, afhængigt af mængden af ​​arbejde, der kræves til konstruktionen. hvis vi vil, så du kan svømme frit i poolen, det skal være mindst 4×8 m og mindste dybde 150 cm.

For en familie er den store swimmingpool utvivlsomt en luksus. I en lille ejendom kan det være en fælles investering af flere familier – så bliver det ikke så dyrt.

Installation af en laminatbeholder består af flere trin. For det første graves og dannes en passende pit, det hærder det med beton og kun på en sådan base hældes flere lag laminat; den sidste er farvet enhver farve. Endelig hærdes laminatet kemisk, gør det vandtæt, modstandsdygtig over for vejrforhold (især frost og is), kemiske stoffer, mekaniske skader. Et velplaceret laminat skal have en helt glat overflade, da det letter rengøring og vedligeholdelse af tanken.

Gamle revnede puljer kan også forsegles med laminat (i betontanke er en let revne nok, og vandet, der fryser om vinteren, kan sprænge selv en godt forstærket mur). Under renovering påføres beton en laminatbelægning, og tanken ser ud som ny.

Du skal købe en pumpe til tanken, yderligere udstyr vil også være nyttigt: varmelegemer, filtre, belysning. Vi har også brug for at rense vandet ofte. Hvis vi glemmer det, Efter kun fire dage udvikles bakterier og alger i puljen, og derefter bliver vandet grønt og overskyet. For at forhindre dette, der anvendes specielle præparater, indeholdende klor. Vandets pH er også vigtigt - det skal være let basisk (pH 7,2-7,6).

Vi kan også arrangere en dam i laminatbeholderen. Hvis han i det mindste har 15 m2 areal i 1,5 m dyb, du kan opdrætte fisk i den.

Ved at plante en dam med planter, vi undgår problemer i forbindelse med klorering af vand, fordi de effektivt renser vand. De kan plantes i specielt dannede skåle på kanterne af dammen.

Vi undrer os ofte, om vandet skal drænes fra tanken om vinteren. Vi behøver ikke at gøre dette, hvis den har vægge, der udvides mod toppen – isen skubbes derefter mod overfladen.