Akvariets fortryllede verden

akvarium„Akvariet er en flot dekoration til lejligheden og samtidig en livlig kilde til pædagogisk underholdning; ved at samle vandplanter og dyr i et reservoir, der passer til deres liv”.
Således skrev i 1856 år, den berømte tyske akvarist Emil Adolf Rossmassler. Moden til akvariehobby har foregået i Europa siden det 19. århundrede. Kæmpe akvarier blev bygget i zoologiske haver. Interessante fisk blev bragt fra de fjerneste hjørner af verden. Varmesystemer blev forbedret, beluftning og rensning af vand. Der blev gjort en indsats for at skabe forhold, der svarer til det naturlige miljø, de fisk, der lever i dem. Den dag i dag er akvariet afdelinger i zoologiske haver en vidunderlig troldmand verden fuld af skønhed og farve. Du kan se indbyggernes liv i timevis.

Akvaristik er ikke kun en æstetisk oplevelse, det er primært økologi, studiet af organismer i deres hjem”. (Oikos på græsk betyder hjem, en logoer -nauka). Bag glasset ser vi en separat verden af ​​natur, hvor miljøet og levende organismer er uløseligt forbundet og interagerer med hinanden.

Vi kan kun have en sådan fortryllet verden for os selv, i dit eget hjem. Men inden vi oprettede et akvarium, du skal gøre dig bekendt med fiskens vaner, vi vil opdrætte. Vi må vide det, hvilke fisk kan leve sammen, og som vil bekæmpe hinanden. Hvad man skal fodre dem med, hvilke planter der lever i deres naturlige miljø, hvad skal vandtemperaturen være, hvor meget luft de har brug for, lys. Selv den smukkeste guldfisk, lukket i en glaskugle, vi vil ikke nyde det i lang tid, endsige det, at han ikke vil opfylde vores ønsker, fordi han falder i søvn af ikke at have nok ilt.