Min hund vidner for mig

tærter2Masser af kæledyrsejere, især hunde, tænker egoistisk. De tror, at hele verden skulle underkaste sig dem, og deres kæledyr har lov til at gøre noget. Og denne verden er opdelt i disse, hvad dyr kan lide, Disse, der frygter dem og desværre imod dem, hvad de ikke kan lide. Grundlaget for sameksistens med mennesker er respekt for andres følelser, tolerance og respekt for sociale normer.

Når man beslutter at købe en hund, vi skal investere i hans opdragelse og læring på samme tid. Hunden skal svare på vores ordrer, og ikke at tage uventede beslutninger alene. Det kan ikke være aggressivt over for mennesker og andre dyr. Lav støj hele tiden (hyle, bark), forstyrrer naboernes fred, eller vis dem overdreven effusivitet, springer på dem.

At tage ham en tur, lad os være forsigtige, så det ikke ødelægger miljøet, han tog sig ikke af de fysiologiske behov under beboernes vinduer eller i børnenes sandkasse, han jagte ikke fugle og omstrejfende katte. Alle beskyldninger, at falde på en dårligt opført hund skal rettes til ejeren. Hunden er et meget intelligent og lærbart dyr, men altid afhængig af mennesket. Han former det og skal have det fulde ansvar.