Geparden vil ikke flytte et sygt dyr

gepardI det første lys af den stigende sol klatrer geparden på termithøjen, hvorfra han har et godt overblik over den store savanne. Finder perfekt en lille flok antiloper. Det eneste der er tilbage er at vælge en bestemt person, og jagten kan begynde…
Chancerne for, at det valgte offer skal flygte, er næsten ingen. Geparden kan hurtigt udvikle hastigheder på op til 120 km / t. Kun en forkert beregnet afstand eller forkert foldning af rovdyret til det afgørende spring kan redde offeret fra forestående død. Geparden bider ikke straks sit byttes hals. For det første påfører han hende adskillige andre sår, derefter, slags for sjov, trækker sig bag ham på jorden. Dette uhyggelige ritual kan vare op til en time…
Geparder er gode sprintere, men kun for korte afstande. Efter løb 300-400 meter begynder de at løbe tør for vejret, og hvis de ikke jager vild med det samme, Det næste forsøg kan først foretages efter et par timers hvile. Ti 1,5- meter lang vildkat, vejer op til 65 kg, det er fuldstændig harmløst for mennesket. Kun disse dyr bliver angrebet af geparder, der bevæger sig med den rigtige hastighed. Om en time løber en person kun i gennemsnit 25 kilometer (antilope: 80), for en gepard er det næsten stille. Ingen af ​​dem vil røre det syge individ, selv da, når han er meget sulten. Disse dyr er baseret på en simpel antagelse: til, som ikke løber væk, det er usmageligt.