Clematis – Clematis

Clematis – Clematis

clematisClematis (ellers kaldes clematis) er en klatreplante, der kan lide solrige steder og fugtige overflader. Kaskaden af ​​sine blomster og blade dekorerer smukt balustraden på balkonen eller terrassen, og endda bygningens mur. Planten, skære hende (men kun i blomstringsperioden!) vi kan give noget, fancy figurer.
Jackmatti-sorten er kendetegnet ved særligt smukke og udtryksfulde blomster.

I modsætning til andre clematis har den brug for skygge for stammen på jorden. Så vi råder dig til at plante andre lave planter omkring blomsterne eller lægge dekorative sten på jorden i potten, som vil beskytte stammen fra solen.

Når vi beslutter at dyrke clematis derhjemme, den kan plantes når som helst på året. Det vokser bedst i et substrat, der er en blanding af tørv og sand (i lige store proportioner). Når du køber allerede dyrkede planter, er det godt at vælge blomstrende planter, for da vil vi være sikre, hvilken farve vil blomsterne have.

Clematis er en klatreplante, så det kræver en passende support. Det kan være lavet af høje pinde, der sidder fast i jorden, dog langt den bedste plante
vokser på en trærist. Flytbare gitre giver mange muligheder, som på nogen måde er fastgjort til væggen. Du kan købe dem i en havebutik eller lave dem selv – det er egentlig ikke så kompliceret.