Potteplanter til de travle

KaktusGiv ikke op på potteplanter bare fordi, at du ikke har tid til at håndtere dem. Der er også hårdføre arter, der tolererer periodisk mangel på pleje godt.

Vi kan godt lide at bo omgivet af grønne områder. En lejlighed uden planter er ikke særlig hyggelig og virker, at der mangler noget i det. Planter skaber et venligt mikroklima og har en god effekt på vores velbefindende. Og det er ikke sandt, at du har brug for meget tid på at passe dem. I det rige tilbud af potteplanter kan du finde sådan, som er smukke, og på samme tid kræver de ikke særlig indsats. Det er nok at give dem det nødvendige minimum: passende position, fugtighed og næringsstoffer. Og tilføj… en smule kærlighed.
Planter, der er resistente over for periodisk mangel på pleje eller forkert pleje, inkluderer: urtelæge, sansewieria i aspidistra, der tåler mangel på fugt, når de vandes en gang om ugen, og endnu sjældnere, og prydkaktus og asparges, Men ikke kun kan de klare vanskelige forhold. For travle mennesker anbefaler vi følgende planter:
Cissus rombolistny vokser godt i enhver gennemtrængelig jord og ved den gennemsnitlige temperatur i vores hjem. I meget tørre rum skal du sprøjte det lidt eller lægge en beholder med vand ved siden af ​​den. Det tåler ikke overskydende vand i underlaget, vand det derfor moderat om sommeren, og sparsomt om vinteren. Hvis ikke overdrevet hvert år, i løbet af sæsonen skal du fodre den flere gange med flerkomponentgødning til planter med prydblade. Når det bliver for stort, forkorte det lidt, og skuddene bliver tykkere pænt.
En anden klatrer – scindapsus tåler varme godt, og koldt. I efteråret, når lejlighederne endnu ikke er opvarmet, vand det meget sparsomt, fordi overskydende vand kan få rødderne til at rådne.
Nåletræet er en termofil klatrer, men den kan modstå temperaturfald ned til 10 ° C. Det vokser i enhver jord. Når det er tørt, hænger det bladene op, men på grund af fornuften holder han det ud.
Hængende bilbergia er også meget holdbar. Det kan forblive i tør luft i lang tid, om vinteren er 16 ° C nok for hende. Det blomstrer fra sommer til vinter, frigiver lang, hængende blomsterskud. Båndet echmea er en epifyt, det vil sige en plante, som i naturen lever i træer. Det eneste krav er til underlaget – den skal være meget løs og sur, lavt i næringsstoffer og konstant fugtig. Forudsat at der er tilstrækkelig fugtighed, kan tufa også være meget holdbar. Det vil vokse frodigt, når du befrugter det hver uge. Derefter skal du dog genplante det hvert år.