Identificering af almindeligt ukrudt

Identificering af almindeligt ukrudt

En ukrudt er en plante, der vokser på det forkerte sted. Så enhver plante kan være et ukrudt. For eksempel, dejlig tæppebelagt sorrel, der ser godt ud i skyggefulde steder under træerne, det bliver en ukrudt, når det vises i grøntsagshaver, blomsterbed eller i drivhuset. Nogle græs er gode til en græsplæne, men ikke til den tilstødende blomsterbed. Smukt blomstrende planter bliver til ukrudt, når de spredes over hele haven alene eller vokser så hurtigt, at de forhindrer udviklingen af ​​naboplanter på kort tid. Der er mange situationer, hvor ukrudtet viser sig at være et stort træ, krybe eller hæk (især hvis det tilhører en nabo!).

Selvfølgelig er ikke alle ukrudt et problem i haven. Hvis vi bryr os, at vores have bliver et hjem for mange repræsentanter for den naturlige verden, nogle ukrudt kan hjælpe os med dette. Vi skal dog tage os af deres udvikling, fordi de kan være kilden til forskellige sygdomme eller grundlaget for skadedyr, der angriber planter dyrket i haven. Ukrudt konkurrerer også med andre planter om plads, lys, vand og næringsstoffer. For effektivt at kontrollere ukrudt, det er værd at lære de mest almindelige repræsentanter at kende. At vide om egenskaberne og placeringen af ​​typiske ukrudt vil hjælpe os med at bekæmpe dem mere effektivt.

Naturens love

I naturen fyldes frie jordoverflader hurtigt op. Selv på skraldebunkerne vises frø, der ofte blæses af vinden, hvorfra ukrudt vil spire og vokse højen om få år. For det første kan de være brændenælder, senere torn ukrudt, og endelig planterne på sådanne træer, som hyldebær eller sycamore. Det samme vil ske med plænen. Hvis vi holder op med at klippe det, med tiden vil det først forvandles til en busket busk, og derefter ind i skoven. De gamle forsømte haver er derfor også et samfund med markafgrøder, hvad ukrudt. Jordtype, sollys og fugtighed har stor indflydelse på dette, hvilke frø der vil spire. Hvis jorden er næringsstoffattig og sur, nogle arter af ukrudt vil udvikle sig der, hvis jorden er frugtbar og basisk, andre vises. Det er en værdifuld indikator for jordtype. Tette klynger af brændenælde er et tegn, at landet er frugtbart og fugtigt. Markvalmue vises på den friskgravede jord (Papaver rhoeas) og sort natskygge (Solen sort), selvom deres frø længe var blevet begravet under jorden. Den tidligere hestegræsning vil derimod helt sikkert vokse sorrel. På frugtbar jord, for eksempel.. i køkkenhaven, sandsynligvis vokser den almindelige stjerneurt (Stellaria medier), keratose (Cerastium), almindelig gammel mand (Senecio vulgaris) og komosa (Chenopodium).