Japansk knotweed

Japansk knotweed

Japansk knotweed, også kaldet skarpe kanter (Fallopia japonica syn. Polygonum cuspidatum), det bliver en stadig mere almindelig ukrudt i vores haver. Planten er så ekspansiv, at f.eks.. i Det Forenede Kongerige er der særlige regler for dets afvikling, og det nye projekt indebærer at bringe plantens naturlige fjender fra Fjernøsten – insekter og svampe, der kun er specifikke for knotweed. Det polske miljøministerium er også begyndt at udarbejde et særligt lovforslag. Selvom arbejdet med projektet blev afbrudt, i beskyttede områder introduceres specielle programmer for at bekæmpe denne særligt invasive ukrudt. Kampen er ekstremt vanskelig. Det er tilstrækkeligt at sige, at planten regenererer fra det vægtfragment, der er tilbage i jorden 0,2 g. At dække jorden med folie eller ikke-vævet agrotextile gør heller ikke meget. Jordstænglerne fra en plante trænger ind i området 7 m vandret og 2 m ned i jorden. Så knotweed vises meget hurtigt i andre dele af haven. Selv sager er kendt, da knobgrøden kom ind i bygningen gennem revnerne i væggen.

Det hele gør det, at det er ekstremt vanskeligt at kontrollere spredningen af ​​japansk knude uden brug af herbicider. Vi kan dog svække væksten af ​​denne plante betydeligt, ved at beskære skuddene over overgangszonen mellem stilken og roden. Fold de skårne skud på folie og tør dem, og når de er helt tørre, vi kan brænde dem eller overføre dem til en komposter. Vi gemmer ikke de fjernede skud i komposteren, fordi de kan indeholde rod- eller rhizomfragmenter.

Hvis vi beslutter at bruge et herbicid, formuleringer indeholdende glyphosat vil være passende, som bedst bruges i sensommeren og efteråret. Det systemiske herbicid absorberes af planten og når rodsystemet, hvor det vil forårsage den største kaos.

Men lad os ikke blive bedraget. Bekæmpelse af ukrudt, der når højden 2,5 m er ikke en simpel sag. Om foråret vises nye skud igen, og når de vokser mindre end det 1 m, vi gentager sprøjtningen. Knotweed vil hoppe tilbage, denne gang skal skuddene dog være svagere. Spray igen i sensommeren eller efteråret. Vi må forberede os på, at vi vil bruge cyklisk sprøjtning i tre til fem år.