KRAV TIL OVERFØRING AF DONATIONER

KRAV TIL OVERFØRING AF DONATIONER

Et torv beregnet til etablering af en græsplæne med specifikke funktioner (skal have følgende funktioner:
– passende sammensætning af plantearter og god vitalitet,
– stærk rodovervækst af et så tyndt underlag som muligt,
– let adskillelse fra underlaget,
– høj rivestyrke på plænen under fjernelse og håndtering,
– lav vægt.

Artsammensætningen af ​​de planter, der danner græsplænet for den fremtidige græsplæne, skal opfylde de allerede diskuterede krav afhængigt af græsplænetypen, habitatforhold, måder at bruge osv.. Af disse grunde bruges torv indsamlet fra forskellige naturlige boder kun til at skabe torve, På den anden side kan den bruges meget sjældent og i lille skala til at etablere græsplæner af god kvalitet.

At opnå et stort antal rødder i det tyndest mulige lag af græs muliggør deres overførsel og bedre planteudvikling på destinationen. Derfor er det nødvendigt at anvende et sådant substrat og udføre vedligeholdelsesbehandlinger, når man forbereder græs i specielle stande, at gøre det vanskeligt eller umuligt for rødderne at vokse og udvikle sig dybere. Dette kan opnås ved at skabe et tilstrækkeligt tyndt lag frugtbart substrat, hyppig sprøjtning på overfladen, som holder rødderne i et fugtigt, lavt lag, og ved at arrangere substratet til dyrkning på forskellige substrater for at forhindre rødderne i at vokse i dybden.

Det er let at adskille plænen fra underlaget eller det anvendte underlag, jo mindre substratet er tilgroet med rødder og jo færre dele, der er svære at skære. Det er lettere at trimme græs fra et substrat med et højt organisk indhold end fra et substrat med meget sand eller grus. Rødderne viser også forskellig vedhæftning til de anvendte sveller. Betonoverfladen holder rødderne ret fast, det er dog ret nemt at adskille dem fra det. På den anden side holder græsrødderne sig ikke helt fast på basisfladerne af folie og plast. Derfor er plænen, der er tilberedt på folien, den nemmeste at fjerne.

Græssets brudstyrke under fjernelse afhænger af tykkelsen og typen af ​​underlag, derfor på dens vægt og fugtighed og graden af ​​rodvækst. En græsplæne, der fjernes fra et substrat med et lavt organisk indhold, kan være dobbelt så tung som en græs med samme tykkelse, men fjernes fra et tørvesubstrat med samme fugtighedsgrad. En tungere græsplæne er generelt lettere at rive. Fugtgivende græsset fra tørvesubstratet, og derfor med en høj vandkapacitet, kan medføre, at dens masse stiger flere gange. Den højeste modstandsdygtighed over for ridser vises ved græsplæne, der er fremstillet på et tørvesubstrat og en foliebase. Under disse forhold danner rødderne tætte, filtvævet, som ikke er beskadiget under fjernelse.

To metoder er af praktisk betydning i produktionen af ​​græs til etablering af græsplæner: ved brug af naturligt jordunderlag og med anvendelse af substrater adskilt fra underlaget med uigennemtrængelige materialer.