Dræning

Regelmæssig befrugtning af jorden med modent organisk materiale vil helt sikkert forbedre dets struktur og permeabilitet. Istnieją jednak dodatkowe metody poprawy właściwości podmokłych gleb. Årsagen til den ugunstige situation kan være selve jordtypen eller det høje niveau af grundvand. Vi bør derfor definere først, hvad er kilden til udseendet af vandbassiner. Hvis vand akkumuleres om vinteren eller i løbet af foråret optø, årsagen er sandsynligvis alvorlig, uigennemtrængelig lerjord, forekommer i denne del af haven. Dette problem kan ofte løses, ved hjælp af regelmæssig gravning af jorden og blanding med skarp grus, hvilket forbedrer permeabiliteten (Brug ikke fint sand, hvilket kan forværre situationen). Stedvis, hvor puljer dannes, vi skal også kontrollere grundvandets niveau. Til dette graver vi et hul med en dybde på ca. 60 cm. Hvis der er vand i det, midler, at grundvandsstanden er høj. I en sådan situation kan det være nødvendigt med et passende dræningssystem.

Dyrkning i sumpede stillinger.

Et lille område, placeret på et diskret sted, hvor vand akkumuleres, det behøver slet ikke være et problem, tværtimod og fordelen ved vores have. I stedet for at prøve at fjerne årsagen til poolen, vi kan bruge de eksisterende forhold, udvælgelse af arter til dette sted, som foretrækker vandtæt jord. Sådanne planter tørrer underlaget over tid, og deres rodsystem når de underliggende jordlag.
Til træerne, som vokser godt i vådområder inkluderer slank halspil (Salix gracilistyla) odm. 'Melanostachys' om de originale, næsten sorte killinger, som bliver gyldne røde, når de vokser. Træet bliver højt 3 m en kronebredde 4 m. Hvide pil sorter (Salix alba) de dyrkes primært for deres fantastiske grene. Hvis vi trimmer dem regelmæssigt, træernes højde overstiger ikke 1,5 m. Alders tåler også våde jorder godt. Gråal (Alnus incana) odm. ‘Aurea’ ma ciekawe, orange grene og katte og gule blade, som bliver lysegrøn om sommeren. Træet bliver højt 10 m, og bredden på kronen 5 m. Mudder cypress (Taxodium distichum) dette træ, som i den vilde form dækker sumpe og flodsletter i Nordamerika. Træet producerer specielle åndedrætsrødder, som stikker ud over overfladen af ​​jord eller vand, giver luftadgang til rodsystemet. Cypressen bliver høj 20 m. Til mindre, Meget interessante planter, der er egnede til fugtig jord, inkluderer den etiopiske Calla Lily (Zantedeschia aethiopica) eller en sommer snestorm (Leucojum aestivum), smukke pæreformede planter, der producerer store, hvide klokkeformede blomster.