Grav jorden

Grav jorden er en af ​​de grundlæggende behandlinger for at forbedre jordstrukturen. Normalt indebærer det også fjernelse af sten, ukrudt og rødder og påføring af gødning i form af gødning eller kompost. Det er vigtigt at grave, når vi forbereder et nyt sted til en seng eller seng. Normalt graver vi også jorden i grøntsagshaven en gang om året, og målretheden af ​​denne procedure bliver ofte stillet spørgsmålstegn ved.. Der er faktisk situationer, når årlig udgravning kan gøre mere skade end gavn.

Det er bestemt værd at grave tungt op hvert år, alt for kortfattet. Denne behandling gør, at deres struktur løsnes, gør dem mere gennemtrængelige. Efterladelse af jorden i en skarp fure til vinteren øger dens frysende overflade, hvilket er nyttigt i dette tilfælde. Vandfrysning i jorden nedbryder komprimerede jordmasser. Medium jord reagerer også positivt på grave. Om foråret tørrer de hurtigere op og opvarmes lettere, hvilket fremskynder væksten og udviklingen af ​​dyrkede planter. Situationen er dog anderledes med lette jordarter, løsere struktur og dårlig vand- og mineralretentionskapacitet. Grav dem om efteråret, vi kan forværre deres fysiske tilstand, fordi yderligere afslapning og beluftning vil fremskynde nedbrydningen af ​​organiske stoffer. Så det viser sig, at årlig grave er mindst tilrådeligt på jord, hvor det er nemmest at fremstille dem! At grave jorden hver femte synes at være den mest effektive, Syv år. Det er bedre at bruge overskydende energi til regelmæssig ukrudtsbehandling. Årlig grave i køkkenhave – især hvis du bruger sædskifte – det er desto mindre berettiget, at rodplanterne hvert fjerde år løsner jorden alligevel.

Den endelige beslutning om den årlige nedgravning afhænger derfor af jordtypen og typen af ​​afgrøder. Det er værd at følge reglen: jo lettere jorden, jo mindre løsningsbehandlinger og jo mindre dybde. Ejerne af tunge jordarter skal opmuntre sig selv, at denne procedure bliver lettere for hvert år.

Før vi begynder at grave jorden, vi skal sørge for det, at der ikke er lave, elektriske kabler, der løber under jordens overflade. Vi starter arbejdet med at fjerne vegetationen, der vokser på området, hvilket ville gøre gravning vanskelig, og sten på overfladen. Højt græs er værd at klippe. Der er dybest set to hovedmetoder til at grave. Den første er en simpel jordlaginversion, uden at efterlade en fure. Den anden måde er at grave med en fure, men vi kan først smide et tyndt lag jord med vegetation i furen, som vi skærer med en spade, og dæk det derefter med ren jord. Hvis vegetationen hovedsageligt består af besværligt ukrudt, vi bør selvfølgelig ikke begrave dem tilbage i jorden, men overfør til en komposter eller tør og brænd.

Gartnere, der ikke vokser organisk, kan slippe af med ukrudt, ved hjælp af herbicider. Brug dem altid i overensstemmelse med vedlagte instruktioner. Vi bør også tage det i betragtning, at nogle herbicider skal påføres flere uger før den planlagte jordgravning, andre, at arbejde effektivt, kræver passende vejrforhold efter sprøjtningen. Gartnere, der foretrækker ikke at bruge herbicider, kan slippe af med ukrudt, dækker overfladen i flere måneder, som de har til hensigt at grave, med mørk folie.

Hvis forudgående ukrudt ikke er nødvendigt, ukrudt med stærke rodsystemer, for eksempel.. tidsel eller brændenælde, fjern det forsigtigt, mens du graver jorden (sammen med sten og diverse affald, som vi helt sikkert vil støde på mere end en gang under jorden). Planter, der dyrkes til grøn gødning og mindre belastende ukrudt, kan graves sikkert ud.