Haveafløbssystem

Haveafløbssystem.

Når vand akkumuleres over et stort område af haven, det er nødvendigt at installere et passende afløbssystem, som tillader overskydende vand at løbe væk. Et sådant system består af et netværk af perforerede drænrør lagt i grøfter i et lag af grus og sand, som er dækket af et geotekstil. Rørene skal lægges under jorden – hvis dræningen frøs om vinteren, det ville ikke fungere under de første optøninger, når det normalt er mest nødvendigt. Afstandene mellem rørene afhænger af jordtypen, normalt på lerjord er de dog arrangeret på afstand 4,5 m, og på sandet lerjord i det fjerne 7,5 m. Det opsamlede vand drænes gennem rør til en dræningsgrøft eller et regnvandssystem (vand må ikke udledes i husholdningens kloaksystem!).

Efterfyldning af grøfterne, lad os prøve ikke at blande de enkelte jordlag, være opmærksom, så det øverste lag er på toppen igen. Hvis et lille område af haven skal drænes, den såkaldte. Fransk dræning. Vi graver skyttegrave ca. 80 cm; i stedet for at lægge drænrør i dem, vi fylder dem med et lag mursten eller murbrokker, som vi dækker med et lag grus. Udfyld resten af ​​grøften med jorden, huske, så jordbunden er på toppen igen. På fladt terræn skal grøfter graves med en lille hældning mod afløbsgrøften eller en absorberende brønd. Brøndene kan være lavet af betonringe, der er gravet ned i jorden til en minimal dybde 2 m. I bunden af ​​brønden lægger vi et filterlag bestående af et lag sand og grus, hvorigennem vandet flyder frit. Brønden er desuden dækket med et låg med en iltende pejs.