Jordanalyse

Jordanalyse.

Takket være indsatsen fra dedikerede gartnere, jorden, der er dyrket i langdyrkede haver, er normalt god. Min have er ret stor. Dens tidligere ejere gjorde alt, hvad de kunne, at jorden i nærheden af ​​huset er velegnet til dyrkning af prydplanter og grøntsager. Og faktisk, jorden her er frugtbar og let at passe på. Men jo længere væk hjemmefra, jo mere ler blandet med sten. Jorden er meget kompakt, det er svært at grave, og når det er vådt, det bliver klæbrigt. I tilfældet med området omkring et nyt hus blandes individuelle jordlag meget ofte som et resultat af de udførte byggearbejder, hvorved moderjorden kan forblive på toppen. Forbedring af sammensætningen og strukturen af ​​sådan jord kræver meget arbejde og endnu mere tålmodighed.

Professionel jordprøvning:
• Vi kan outsource en detaljeret jordanalyse til regionale kemiske og landbrugsstationer, som bestemmer dens type, reaktion (sammen med bestemmelsen af ​​de anbefalede doser kalk) og overflod i kalium, fosfor og magnesium.

Der er forskellige jordtyper omkring dit nye hjem. Disse kan drænes godt, men fattige sandlande; frodige, tunge lerjord eller jord med mellemliggende egenskaber. Nogle er sure, andre alkaliske. Jordegenskaber har stor indflydelse på plantevalg, som vi vil dyrke i vores have. Det er derfor værd at kende jordtypen godt, inden vi beslutter at plante specifikke planter. Gartnerens liv er meget enklere og sjovere, hvis handlingerne er tilpasset den fremherskende jord og klimatiske forhold, i stedet for at bekæmpe dem. Lad os kontrollere, hvilke muligheder jorden giver os og lad os tilpasse de dyrkede planter til dem, undgå unødvendige fejl. Jo mere vi ved om jord, jo lettere bliver det for os at forbedre kvaliteten.

Jordens struktur

Jordens struktur er typen og måden for gensidig forbindelse såvel som det rumlige arrangement af dets faste partikler. Det har stor indflydelse på lagringskapaciteten for vand og næringsstoffer. Korrekt, jordens klumpede struktur tillader, at der bevares mere vand til planter, og jorden er godt ventileret. Hvis vi beriger jorden med organisk materiale, dette vil forbedre vandlagerkapaciteten betydeligt. Komponenterne i jordopløsningen er hovedsageligt i form af ioner, der er direkte tilgængelige for planter.

En simpel test:
• Vi kan sige meget om jord, bare kontrollere dens konsistens. En simpel jordprøve er som følger: danne en kugle fugtig jord med dine hænder og kast den forsigtigt opad, som en bold. Sandjord vil være svær at danne, og hvis vi gør det, jorden vil sprede sig i dine hænder efter det første kast. Gennemsnitlig jord, sandet lerjord (som vi holder mest af), det vil let danne sig og vil kun falde fra hinanden efter det andet eller tredje kast. Vi kan smide en kugle af tung lerjord uendeligt.