Kemisk gødning

Kemisk gødning.

Hvis planterne trives, der er ingen grund overhovedet, at bruge kunstgødning. Overbefrugtning er skadelig, fordi det forårsager overdreven, forværret plantevækst, som bliver mindre modstandsdygtige over for frost og sygdomme og mere sårbare over for skadedyrsangreb.

På den anden side planter, som viser symptomer på underskud, de har absolut brug for hjælp. For eksempel, Gulfarvning af bladene og dårlig vækst indikerer mangel på nok kvælstof. Brun misfarvning af bladene og tørring af bladbladernes kanter er normalt et tegn på kaliummangel, især hvis det ledsages af svagere blomsterudvikling eller dårligere frugt. Gulfarvning af bladene omkring venerne er et typisk symptom på magnesiummangel. Nogle planter har særlig stor efterspørgsel efter mineraler. Ved at beslutte at berige jorden med de rigtige mineraler, dog skal vi altid bruge sund fornuft og resultaterne af planteobservationer. Gødning bruges bedst i det tidlige forår, i begyndelsen af ​​vækstsæsonen.

Lad os huske det, at syge planter normalt ikke er i stand til at udnytte gødningen korrekt. Sådanne plantes svækkede rodsystem absorberer ikke de indgivne mineraler, deraf deres overdreven koncentration i jorden, og dette kan skade planterne endnu mere. Denne situation er særlig farlig for containerafgrøder.

De tre vigtigste mineraler, den såkaldte. makroelementy, til azot (N), Fosfor (P) og kalium (K). Generelt sagt, kvælstof bidrager til væksten af ​​grøn masse, fosfor på rodsystemet, a potas na rozwój kwiatów i wytwarzanie owoców. Disse tre makronæringsstoffer er altid opført på gødningsemballagerne i denne rækkefølge, sammen med oplysninger om den procentvise andel af hver af dem. Andre vigtige makronæringsstoffer er magnesium (Mg), calcium (At) og svovl (S). Mikronæringsstoffer spiller også en vigtig rolle, såsom jern (Fe), mangan (Mn), kobber (Med), zink (Zn), bor (B) og molybdæn (Mo).

En vidunderlig behandling:

• For et par år siden blev min japanske kirsebær syg (Prunus serrulata). Bladene begyndte at blive gule og falde af. Det kan synes, at efteråret efterår er kommet til min have. Heldigvis var en dosis Epsom-salt nok – 200 g na 10 liter vand – for at træet genvinder sit sunde udseende. Kirsebær led af mangel på magnesium, hvis mangel er blevet kompenseret.