Composter – Valg af affald

Composter – Valg af affald.

Teoretisk set er næsten ethvert materiale egnet til kompostering, som tidligere var en form for liv (i det mindste på vores planet). Derfor er ikke kun haveaffald egnet, men også det meste af køkkenaffaldet. Hvis vi har en stor mængde af materialet til rådighed, for eksempel.. skåret græs, vi er nødt til at blande det med et andet materiale, for eksempel.. blade eller revet aviser. Nedbrydningsprocessen af ​​nåletræer og stedsegrønne planter tager normalt lang tid, derfor er det bedre at bruge dette materiale som barkflis i skovhaver. Vi kan kun tilføje savsmuld i små mængder, huske, at blande det godt med resten af ​​materialet.

Fragmenter af tornplanter, ligesom syge planter, bedre at brænde, medmindre vi er erfarne gartnere, hvem ved, hvordan man også komposterer sådant materiale. Vi bør også undgå lagring af ukrudtsrødder. De kan komposteres, alepo uprzednim wysuszeniu lub moczeniu w wodzie przez okres przynajmniej jednego miesiąca. Kødaffald, inklusive knogler, bedre at give til dine venner, der vil gøre deres hunde glade med dem. Apropos hunde, det er hundeaffald, der er perfekt til kompostering, ligesom affald fra andre kæledyr. Gamle aviser og pap er også egnede materialer, hvis vi blødgør og knuser dem på forhånd. Fjer og hår vil også øge værdien af ​​vores kompost. Jeg kender et par lidenskabelige gartnere, der endda smider deres negleklip i komposteren!