Composter – Opbevaring af materiale

Composter – Opbevaring af materiale.

Vi bør prøve at samle det mest forskelligartede materiale til kompost – det er en af ​​de faktorer, der bestemmer den endelige produkts gode kvalitet. Da affald ser ud, kan vi gemme det direkte i komposteren, læg dem i tynde lag eller opbevar dem midlertidigt i poser og komposter dem, kun når vi indsamler den rigtige mængde af dem. (Materiale, hvorfra posen er fremstillet, skulle indrømme luft).

Når komposteren er fuld, vi kan efterlade materialet i et år, så den langsomt nedbrydes i løbet af denne tid. Efter et år tømmer vi beholderen og bruger den modne kompost. Mange gartnere tømmer containeren efter en uge eller to og flytter de enkelte lag sådan, så lagene på bukserne er ovenpå. En sådan procedure skaber bedre vækstbetingelser for bakterier, der fremskynder nedbrydningen af ​​det komposterede materiale.

Påfyldning af komposteren, lad os huske det, for ikke at piske efterfølgende lag – det komposterede materiale skal have fri lufttilgang. Vi får de bedste resultater, skiftende lag tørt materiale (for eksempel.. strå, er) og våd (for eksempel.. frisk skåret græs) og hælde dem med jord eller sigtet, moden kompost med mulig tilsætning af aktivatorer. Hvis vi skal flytte komposteret materiale, vores arbejde vil blive lettet af to containere, som giver dig mulighed for at flytte materialet fra det ene til det andet. Men hvis vi kun har en komposter, vi tømmer den og genindlæser den, først ved at lægge lag af mindre komposteret materiale. Spred det mere modne materiale på kanterne og på toppen. Afhængig af behovene, vi kan tilføje lidt vådere eller tørre materiale.

Det er godt at dække det hele med et lag af gødning, hvilket reducerer varmetab og fordampning.