Planter, der anbefales til grøn gødning

Planter, der anbefales til grøn gødning.

Alfalfa (Medicago sativa)

En bælgplante, der producerer et stærkt rodsystem, sikre dyb løsnelse af jorden. Hurtig vækst af luftdelen på frugtbare jordarter. Det kan ikke lide fugtig jord, tåler tørre og solrige positioner. Lucerne kan sås fra forår til sommer og graves om sommeren eller efterlades om vinteren. Det beriger jorden med makroelementer og calcium.

Boghvede (Fagopyrum esculentum)

En årlig plante præget af hurtig vækst og et dybt rodsystem. Tåler dårlig jord, inklusive surt. Vi sår boghvede om sommeren og graver det efter en til tre måneder. Det er en god kilde til calcium. Blomsterne tiltrækker nyttige svævefly, hvis larver lever af bladlus.

Blodrød kløver (Trlfolium incamatum)

Populært kendt som en inkarnat. Hendes blomster, tiltrækker bier, de er så smukke, at mange gartnere graver igennem det, kun når det blomstrer. Såning om foråret eller sommeren; normalt efter to til tre måneder. Lav frostbestandighed. Foretrækker lette jordarter.

Engkløver (Trifolium pratense)

Det kaldes også rødkløver. Vi sår fra det tidlige forår til | sensommeren, helst på sandjordjord. Vi graver efter en periode på tre til 18 måneder.

Kozieradka (Trigonella foenum-graecum)

Også kaldet den græske kløver. Det er en årlig plante, der beriger jorden med kvælstof. Vi sår det om foråret eller sommeren og graver det efter to til tre måneder. Foretrækker permeabel jord.

Hestebønne (Vicia faba)

Kvælstofbindende bælgfrugter. Det efterlader en meget velstruktureret jord. Vi sår frøene om foråret eller sommeren. Efterlad de brede bønner, der bruges i sommerfiskeafgrøder om vinteren, og grave dem tidligt på foråret.

Rug (Rug korn)

Nogle gartnere kan ikke lide denne plante. De er bange, at dens dyrkning kan gøre indtryk, at de forsømmer deres have, tillader, at vokse med græs. Rug forbedrer imidlertid strukturen af ​​tunge jord betydeligt, det er også en frostbestandig plante. Vi kan så dem fra forår til efterår, bedst dog i sensommeren eller efteråret, og grave det om foråret.

Smalbladet lupin (Lupinus angustifolius)

En bælgplante, der beriger jorden med kvælstof. Det dybe rodsystem bidrager til forbedring af jordstrukturen og mobilisering af næringsstoffer fra dets dybere lag. Såning om foråret eller sommeren.

Hvid sennep (Synapse alba)

Det er kendetegnet ved en hurtig stigning i grøn masse. Vi sår det om foråret eller sommeren og graver det efter en periode på to, tre måneder, senest under blomstringen. Foretrækker godt drænet jord.

Facelia (Phacelia tanacetifolia)

Dette er en anden plante, hvis blå blomster glæder gartnere og tiltrækker bier. Vi kan så det fra det tidlige forår til det tidlige efterår. Vi graver efter en periode på en til tre måneder.

Nyre lucerne (Medicago lupulin)

En sommerfuglplante, som vi kan så fra forår til sommer og forlade vinteren. Det tåler ikke syrejord, men det vokser godt i skyggefulde områder.

Almindelig vikke (Vicia sativa)

En bælgplante, der beriger jorden med kvælstof. Så vetch om vinteren om sommeren eller efteråret og grave ind om foråret. En fremragende grøn gødning til dyrkning af korsblomstrede grøntsager.

Spaen er gennemboret (Claytonia perfoliata)

Det tåler godt vinter, praktisk talt hele året og leverer rigeligt med grøn masse, som vi kan bruge som ingrediens i salater, fjerkræ mad, kompostmateriale eller grave det som grøn gødning.

Blandinger

Til grøn gødning kan vi også med succes dyrke blandinger af forskellige planter. I lette jordarter bruges ofte en blanding af gul lupin og seradella, og på tunge jordarter – en blanding af blå lupin og ærter.