Roser – Tehybrider

Roser – Tehybrider.

Tehybrider - Rosa thea hybrida hort. - blev oprettet i slutningen af ​​sidste århundrede. Det er værd at huske de første klassiske hybrider af te roser med renovatører, fordi de havde en stor andel i skabelsen af ​​alle nutidens avlspræstationer. Disse variationer er: Lady Mary Fitzwilliam fra året 1883 i William Francis Bennett z roku 1884. Englænderen Bennett var en glad opdrætter af disse sorter, der således trådte ind i rosernes historie som skaberen af ​​dette indtil i dag uovertruffen race.

Den videre avlsudvikling af tehybrider var ekstremt dynamisk og bugnede af bedre og smukkere præstationer. Sådanne første stjerner med enestående glans, de var yderst succesrige og med stor popularitet: Kaiserin Augusta Viktoria opdrættet af Lambert, fra år 1891 oraz Mme Caroline Testout, opdræt af den berømte Pernet-Ducher, også fra året 1891.

De første tehybrider lod imidlertid meget tilbage at ønske, når det kommer til vækststyrke; de var langt fra nutidens repræsentanter for denne race. Sammenlignet med renoveringsarbejdere viste de imidlertid en fordel, fordi de blomstrede utroligt voldsomt hele sommeren og repræsenterede en mere og mere omfattende farvepalet, hvad renovererne manglede. Poza tym sprawowały się znakomicie w uprawie pod szkłem, giver meget bedre resultater end deres forgængere. Derfor var de uovertrufne på alle fronter. Renoveringsarbejdere overgik kun dem med markant stærkere vækst og større modstand mod frost, men også dette - som vi siger i dag i bakspejlet, var ikke nok, for at sætte disse roser i stand til at overleve indtil nu.

Det er umuligt at ignorere Pernet - Rosa pernetiana hort racen af ​​hybrider., som i deres tid spillede en enorm rolle; de var i mange henseender meget lig tehybrider, og derfor blev de i en senere opdeling inkluderet i denne race.

Pernethybrider opstod fra krydsning af reparatører med en gul rose - Rosa foetida Herrm. og tiltrak straks opmærksomhed med deres ekstremt effektive farvesammensætninger, skabt takket være kombinationen af ​​rød og gul. Sådanne variationer, og fru Edouard Herriot, fru. G. EN. van Rossem, Præsident H. Hoover, Katherine Pechtold - nød verdensomspændende berømmelse i mange år. Nogle, ligesom de sidste to, dyrkes stadig i dag, hvilket er det bedste bevis på deres værdi.