Jordbehov for roser

Jordbehov for roser.

Jord. Jordkravene til roser er ikke for høje. I cirklerne af udøvere af den ældre generation er der stadig et syn, at roser kun kan fortsætte. lerlige og rige jordarter, men denne opfattelse, som praksis har vist, tilhører de klassiske overtro, ikke dækket af livet. Det bedste bevis på dette er kendsgerningen, at langt størstedelen af ​​rosenvoksende centre er placeret i gennemsnitlig jord, sand ler og ler ler. Nærmere observationer af sådanne centre viser, at deres jord dyrkes omhyggeligt og intensivt befrugtes, hvilket er hemmeligheden bag deres succes. Selvfølgelig, på naturligt gode og frugtbare jordarter, a przy tym prawidłowo uprawianych i nawożonych — wyniki będą lepsze niż na glebach lżejszych i uboższych w składniki pokarmowe. Samlet set kan du sige, at roser klarer sig godt i enhver jord, som vi ofte kalder gennemsnittet, stillet til rådighed, at sådan jord vil blive dyrket ordentligt og befrugtet. Karies spiller en enorm rolle, Husk derfor, når du udvikler et befrugtningsprogram, at indføre store doser organisk gødning i jorden - de større, jorden var fattigere af humus.

Betingelsen, der bestemmer jordens egnethed til at dyrke roser, er dens naturlige fugtighed, hvilken ejendom er afhængig af grundvandets niveau. Praksis lærer, det på for fugtig jord, så på den såkaldte. sapach, tørv jord, på tunge afvandingslær og på alle andre jordbund med et højt niveau af grundvand - roser falder massivt ud om vinteren, derfor kan der ikke dyrkes roser på sådanne jordarter. I faglitteraturen kan du finde omtrentlige tal på grundvandets niveau. For eksempel. Rathlef passerer, at niveauet skal være 75-100 cm. Ifølge mine observationer er en lidt lavere grundvandsstand mere gunstig. For buske, der spredte sig på R.. multiflora dette niveau kan være 100 cm (denne pude har højere luftfugtighedskrav), til roser på R.. canina i R. rubiginosa - 150 cm. Områder med højere luftfugtighed skal drænes; en sådan investering i at dyrke roser er uundværlig og betaler sig meget hurtigt.

Ikke kun overdrevent fugtige og meget tunge jordarter er uegnede til dyrkning af roser, men også meget let - sandede jordarter, Søg. I sådanne jordarter kan roser ikke dyrkes!

Når man overvejer jordforholdene, er det ikke muligt at ignorere pH; for roser skal det være fra 6 gør 7, medium 6,5, med mere alkaliske jordarter, der er mere egnede til roser, der er spredt på R-typer. hunde; mere surt for roser på R.. multiflora. Du kan se fra praksis, at roser dyrket i let alkaliske jordfarve farver bedre end i let sure jordarter. Klar farvning af farven kan observeres på sure jordarter, og derfor tab af farveværdi, som trods alt spiller en vigtig rolle i evalueringen af ​​alle blomster.

Det følger af ovenstående, at den korrekte jord pH i rosenavl spiller en vigtig rolle, skal konstant testes og vedligeholdes på et passende niveau. Vores lande er generelt mere eller mindre forsurede, de skal derfor neutraliseres; kalkning er den enkleste procedure her, som bortset fra afsyring af jorden forårsager en række absolut fordelagtige processer i jorden - kalk er derfor yderst værdifuldt til dyrkning af roser. På jord med en pH-værdi over 7 pH skal også ændre sig; dette udføres ved anvendelse af fysiologisk sur gødning og ved rigelige doser af ikke-syrnet have tørv. Balanceret høj tørv giver de bedste resultater, med en pH på 4-5.