Klimatiske krav til roser – Luft – Isolering

Klimatiske krav til roser – Luft – Isolering.

Luft. Du kan finde kravet i mange specialpublikationer, at roser kræver en ren for at trives, luft, der ikke er forurenet af industri og motorisering. Denne påstand er imidlertid ubegrundet. Det følger af mange nationale observationer, at roser er ekstremt modstandsdygtige over for enhver luftforurening. Der kunne gives mange eksempler for at bevise dette, for eksempel.. fra Łódź-området, hvor store mængder roser kan findes både i offentlige grønne områder, såvel som i planteskoler og haver, efterlader intet at ønske med hensyn til sundhed og vækststyrke. Så advarslerne i denne henseende er bestemt overdrevne. Det er forståeligt, at racer og sorter, der er naturligt mere resistente under sådanne ugunstige forhold, vil gøre det bedre. Dette er især vigtigt for masseplantning i grønne byområder; i industricentre skal der plantes sorter med naturligt sundt og resistent løv.

Isolering. På dette punkt er forskere og praktikere enige: roser føles bedst i åbne positioner, solpaneler. Dette gælder primært dyrkning i kommerciel skala; i små amatørhaver er det muligt at plante roser i let skyggefulde positioner. Der kan dog ikke være tale om at dyrke roser i skyggen; i sådanne stativer vil roserne ikke få succes. Det skal også understreges, at den uhindrede adgang til luft til buskene er af stor betydning. Roser i åbne stande udvikler sig sundere end i beskyttede positioner, fordi de føler sig bedre der, hvor luften har betingelser for at være kontinuerlig, uhæmmet bevægelse. I planteskoler i sådanne åbne positioner kan der forekomme vind i stærk vind, især i netmaterialet på R.. multijlora, men fordelen ved sådanne stillinger, dermed bliver godt vokset, sundt materiale - kompenserer for tab forårsaget af vind.

Det følger af ovenstående kommentarer, że róże w zasadzie nie wymagają osłon. Skjolde kan dog vise sig at være gavnlige i planteskoler til produktion af buske, der er maskeret på R.. multiflora og plantet i positioner, der er ekstremt udsatte for vind, og også i afskårne blomsterbuskplantager, hvor de forårsager blomstring tidligere, hvilket i dette tilfælde er meget vigtigt. Derfor skal alle omstændigheder tages i betragtning ved vurderingen af ​​positionen under rosen, og derefter kun beslutte, eller i dataene, specifikke mikroklimatiske forhold vil dyrkning i helt åben jord være mere fordelagtig, eller i et beskyttet område. I sidstnævnte tilfælde skal der tages hensyn til omkostningerne ved at udstyre sådanne skjolde, som kun kan afskrives med dyrkning gennemført i mange år.