Rust steg som en grundstamme

Rust rose - Rosa rubiginosa (R. eglanteria).

Denne rose bruges stadig med succes i nogle planteskoler i vores land. Det er vores oprindelige art, co do przydatności którego w produkcji róż zdania fachowców są w dalszym ciągu podzielone. Det fungerer kun under gunstige klimatiske forhold og jordforhold, og så forbløffer det med sine resultater.

Rusten rose som grundstamme er blevet brugt i flere dusin år og har flere kvaliteter, der er værdifulde for planteskolene, hvor længe vækstsæsonen, god mesh accept af dyrkede racer og sorter og frøspiring allerede i det første forår efter høsten. Blomsterne af de sorter, der er podet på den, er mere intenst farvede end dem i den vilde rose. Disse kvaliteter gør, at det stadig bruges hos os, skønt f.eks.. i Tyskland blev det trukket tilbage fra produktionen for længe siden, passe på, at hun var distanceret af det bedre. Det forblev imidlertid i Frankfurt am Main-området; Hun fandt der usædvanligt gunstige klimatiske forhold og jordforhold og giver fremragende resultater i dyrkning af afskårne blomster.

De negative egenskaber ved R.. rubiginosa til: høje jordkrav, svagere vækst end vilde rose og usædvanligt høj stikkende. Den svagere vækst gør det dog muligt at bruge den under dværgeroser, som på den multiflorøse rose, og også på den vilde rose, de vokser for kraftigt, mister sin mest typiske funktion.