Berberys ‘Klugowski’ (Berberis Klugowski)

Berberys ‘Klugowski’ (Berberis Klugowski)
Beskrivelse:Stedsegrøn, langsomt voksende, kompakt busk til 1 m wys. Lysegrønne blade, mindre, smal, lancetowate. Kanterne af bladene med mange, spiky tænder foldet nedenunder. Mange, stive torner til 2 cm længde. Gule blomster. Sorten er frostbestandig.

Berberys ‘Kórnik’ (Berberis Kórnik)
Beskrivelse: Tæt busk, busket, langsomt vokser til 1,5 m wys. Lige skud, unge vækster lyse røde. Brogede grønne og hvide blade. Små blomster, lysegul. Frugterne er mange, aflang, rød og skinnende.

Papillær berberis (Berberis verruculosa)
Beskrivelse: Langsomt voksende, stedsegrønne, bevægelser, lav og spredende busk til 1 m wys. Grenene bøjede sig til jorden. Små blade, ovoid l. gør 2,5 cm, stiv, skinnende, mørkegrøn, blågrøn nedenunder med en bølget kant, rullet op og tagget. Gyldne gule blomster, po 1-2 på kviste. Frugten er langstrakt, mørkeblå med en blålig blomst. Relativt modstandsdygtig over for frost. Plant på beskyttede pletter og dæk vinteren. Det kræver omhyggeligt plejet og frugtbar jord. Anbefales til små baghavehave og til stenhave.