Berberys Thunberga

Berberys Thunberga ‘Aurea
(Berberis thunbergii Aurea)
Beskrivelse: Langsomt voksende, busket og stikkende busk til 1,2 m wys. jeg 1,2 m gange. Bladene er små, gylden gul, de skyggefulde bliver grøn-gule. Blomsterne er små, lysegul med en rød glans dannes midt på foråret. Røde bær frugt. Anvendes som farve accent i gruppeplantager.

Berberys Thunberga ‘Bagatelle
(Berberis thunbergii Bagatelle)
Beskrivelse: Langsomt voksende, meget kompakt, lav busk til 30 cm h. jeg 40 cm gange. Rød-lilla blade, mindre. Gule blomster. Frugten er lille. Anbefales til lave hække og kanter.

Berberys Thunberga ‘Erecta
(Berberis thunbergii Erecta)
Beskrivelse: Smal, tæt forgrenet busk, søjleformet op til 1,5 m høj. jeg 1 m gange. De unge buske har lodrette kviste, ældre nedbrydes med alderen. Runde blade, lysegrøn, lilla-orange om efteråret. Anbefales til hække og enkelt- eller gruppeplantager.

Berberys Thunberga ‘Golden Ring
(Berberis thunbergii Golden Ring)
Beskrivelse:En busk med skarpe torner, vokser op til 1,5-2 m wys. Lilla-røde blade med en smal gul kant. Gule blomster vises i maj. Koralfrugter forbliver i busken i lang tid. Det har ingen specielle jordkrav, det kan modstå lave temperaturer og periodiske tørke.

Berberys Thunberga ‘Green Carpet
(Berberis thunbergii Grønt tæppe)
Beskrivelse:En busk, der vokser til 1 m wys. jeg 1,5 m gange. Det har længe dinglet, grenede grene. Blanke blade, grøn, bliver gulrød om efteråret. Små blomster, gul. Frugt lyserød til rød om efteråret, jajowate. Velegnet til plantning som bunddække, på rabatter, i grupper og på vejkanter.

Berberys Thunberga ‘Harlequin
(Berberis thunbergii harlekin)
Beskrivelse:Busk lav til 1 m wys. med forgrenede og hængende skud. Brogede blade, rødlilla med lysere pletter, mindre end i var. Rose Glow. Gule blomster. Rød frugt. Anbefales til enkelt- og gruppeplantager.

Berberys Thunberga ‘Kobold
(Berberis thunbergii Kobold)
Beskrivelse:Langsomt voksende, kompakt busk til 40 cm h. jeg 60 cm bredde Grønne blade bliver lilla-orange om efteråret. Gule blomster. Rød frugt, de forekommer rigeligt. Anbefales til rabatter, rockeries og små haver.

Berberys Thunberga ‘Red Chief
(Berberis thunbergii Red Chief)
Beskrivelse:En kraftig busk med lige skud op til 3 m wys. jeg 2 m gange. Smalle blade, skinnende, brun-rød, bliver lidt rød om efteråret. Gule blomster. Frugten er lyserød om vinteren, derefter rød. Anbefales til gruppeplantager.

Berberys Thunberga ‘Rose Glow
(Berberis thunbergii Rose Glow)
Beskrivelse:En grenet busk, der vokser kraftigt til 1,5 m wys. jeg 1,5 m gange. Bladene er lyserøde og røde med hvide og grå, uregelmæssige pletter. Gule blomster, mindre. Rød frugt. Anbefales til plantning enkeltvis og i grupper.