Sådan håndteres bladpletter?

Sådan håndteres bladpletter?

Årsagerne til bladpletter og deformiteter varierer og er ofte harmløse. Nogle gange er det dog nødvendigt med et hurtigt svar.

Der er situationer, når en eller flere af de planter, vi dyrker, lider af årsager, der er svære at identificere. Dette sker, når forskellige slags pletter og forvrængninger vises på bladene. I dette tilfælde kan planten lide af en eller flere af bladplettsygdomme. Der kunne også være sket noget i hendes miljø, som direkte påvirkede bladene, og sygdommen, har lettere adgang gennem beskadiget væv, er resultatet af dette. Vi skal fjerne årsagen til disse fænomener, fordi problemet kun bliver værre.

Mærkelige mønstre på bladene er undertiden et naturligt træk, Ændringen i deres udseende er også undertiden relateret til sæsonen. I sensommeren og efteråret gennemgår bladudgydende planter hormonelle ændringer, forud for bladfald. De kan også ledsages af en farveændring. Således er den sande bladplet resultatet af svampeinfektioner. På den anden side er andre fordrejninger og mærker på bladene forårsaget af eksterne faktorer. I dette tilfælde skal du bruge et fungicid, uden at glemme at fjerne grundårsagen til sygdommen.

Pletter, der ikke er forårsaget af svampe.
Svampeinfektioner er ofte meget slørede. Derfor, hvis der er pletter på mere end en plante, årsagerne til deres dannelse kan være ret enkle. Nogle gange er dette dråber varmt vand, maling eller olie. Det kan være en plantegødning i granulater, som samler sig i plantens huller og ikke absorberes. En anden mulig forklaring er brugen (såsom Bordeaux væske, som er et reaktionsprodukt af kobbersulfat med kalkmælk) skadelig for planten, eller brugen af ​​upassende, eller dårligt blandede pesticider.

Patogene svampe.
Den sande bladplet er vanskelig at identificere. Hvordan kan vi vide det, at det virkelig er plettet, ikke bare en plet, eller hvilke pletter der skal bekymre os, og som vi kan ignorere. De pletter, der vises, er normalt små og har en afrundet form. Du bør se dem nøje, da de kan sprede sig hurtigt, gradvist bliver et alvorligt problem, Men lad os huske det, at nogle pletter på prydplanter ikke burde bekymre os, hvis de ikke ændrer deres udseende for meget. Ifølge det accepterede princip skal spiselige planter behandles, fordi de får deres næringsstoffer gennem bladene. Hvis denne vej bliver beskadiget, produktiviteten af ​​anlægget falder. Fordi der er mange typer svampe på spil, for ikke at nævne bakterier og vira, som også forårsager pletter, foranstaltninger med et bredt handlingsspektrum bør anvendes, og ikke målrettet mod specifikke svampe. Generelt sagt, det er klogere at vedtage en forebyggelsesstrategi gennem et kontrolleret program af fungicidbehandlinger, end at vente på, at der opstår problemer. Men, som med alle regler, der er undtagelser. Clam leaf blotch forårsager røde pletter på løvet. Sammen med overdreven vanding, denne svamp kan have en skadelig virkning på angrebne blade. desværre, reagerer ikke på almindeligt anvendte fungicider.

Anvendelse af fungicider
Ved de første symptomer på et angreb renser vi planten fra døde dele og. vi sprøjter med et standardiseret fungicid. Hvis dette problem opstår på afgrøder, den fungicid aktive ingrediens skal være egnet til den pågældende plante. I tilfælde af spiselige planter følger vi altid producentens anbefalinger, vedrørende høstpauser efter anvendelse. Nogle midler anvendes forskelligt på forskellige planter. Vi kontrollerer det i de vedhæftede instruktioner.

Sikkerhed
Valg af en kemisk kontrolmetode, vi er nødt til at huske, at nogle planter er allergiske over for kemikalier, og, at sygdomsfremkaldende organismer kan blive resistente, hvis vi bruger et fungicid for ofte. Vi vælger produktet omhyggeligt, vi læser manualen, og vi bruger ikke det samme mål igen og igen.. Før vi bruger en anden som erstatning, vi er nødt til at sikre os, at den ikke indeholder det samme aktive stof, hvad den foregående. Lad os heller ikke antage antagelser, at det naturlige stof vil være harmløst for planten.

Handlingsmåde
De fleste af fungiciderne er systemiske. De absorberes af plantens krop og beskytter den dermed mod gentagelse af infektion. Vi ser altid efter det aktive stof på fungicidemballagen . Producenter ændrer ofte navnene på deres produkter, så det er vigtigt, at lede efter navne, der er fælles for alle kontrolforanstaltninger, det vil sige det aktive stof. Her er de mest almindelige aktive stoffer:
– Benomyl, et pulverformigt systemisk fungicid, med en fugtighedscreme kaldet Activex 2, Må ikke bruges på æbler og jordbær.
– Carbendazim er et systemisk fungicid m. Vi bruger det på de fleste potteplanter og madafgrøder.
– Østers. til fungicyd systemiczny, ligner benomyl.
– Kaptan er et forebyggende fungicid, produceret på basis af svovl. Det bør ikke bruges sammen med æbler og blød frugt, hvorfra vi laver konserves eller fryser, fordi det kan forkæle dem.
– Thiram er et andet forebyggende fungicid. Det tilsættes til hormonets rod i form af et pulver, for at beskytte kimplanten i perioden, når det er svagest. Thiram skal bruges med forsigtighed, da det kan være irriterende, og brug det ikke med frugt, som er beregnet til konserves eller til frysning, Vi venter to uger efter brug af det, inden høst af de spiselige planter.
– TCNB eller Teknacen er det eneste produkt, der i øjeblikket fås i form af brændende lys, normalt i kombination med et insekticid. TCNB tørrer luften og er nyttig i trange omgivelser, type drivhus eller orangeri. Når du har brugt det, skal du vente to dage, før du samler spiselige planter.

DISTRIBUTION AF SVIGTINFEKTION

Mange svampesygdomme overføres gennem mikroskopiske luftbårne sporer. De kan udvikle sig på jord eller døde plantevæv. Det er derfor vigtigt at holde gården ren og godt ventileret. Luften skal være frisk, vi undgår varme og tilstoppet. Nogle patogene svampe, for eksempel.. Heteropatella og tirrhini, de spredes gennem forurenede frø,