Hvordan og med hvad man skal befrugte planter?

Hvordan og med hvad man skal befrugte planter?

Potteplanter trives og vokser sådan, ligesom andre levende organismer. At processen går glat, de har brug for mere end bare vand, lys og ilt, men også næringsstoffer. Regelmæssig befrugtning er lige så vigtig, som vanding. De planter, du dyrker, er praktisk taget fanget i potter. Bortset fra insektædende planter skal de fodres med gødning. Som et resultat blomstrer de længere og smukkere, de har sundere og mere frodige blade.

Gødningsingredienser
De grundlæggende ingredienser i gødning er: azote (N), Fosfor (P) og kalium (K), også kendt som makronæringsstoffer. Gødning indeholder også andre elementer, zwane mikroelementami, Disse ingredienser er vigtige for udviklingen af ​​planten. De fleste almindelige gødninger til stueplanter har en afbalanceret tilførsel af næringsstoffer, hvilket gør dem velegnede til mange planter. Procentdelen af ​​hver ingrediens er normalt beskrevet på gødningsemballagen. Der er også gødning specielt udviklet til særligt krævende planter, som f.eks. Afrikanske violer, orkideer eller kaktus.

Befrugtningsfrekvens
Begge løvfældende, og blomstrende stueplanter kræver befrugtning på bestemte stadier af livet, Nogle har brug for ernæring hele året rundt, og nogle kun i vækstperioden, Frisk plantede planter har ikke brug for befrugtning i øjeblikket. Gødningen er indeholdt i pottejorden og gør det muligt for den unge plante at udvikle sig fra starten, Begynd at befrugte 4-6 uger efter plantning i tilfælde af tørvjord, og i tilfælde af lerjord – efter to måneder.

Gødningskoncentrater
Følg altid producentens anvisninger og overskrid aldrig gødningens koncentration, hvilket anbefales, fordi det kan ødelægge planten, Gødning af tør jord øger koncentrationen af ​​gødning i plantevævet. Dette kan beskadige plantens væv og som et resultat dræbe det. Den grundlæggende regel for gødning er først at vande planten, venter på, at vandet løber ud, efterfulgt af befrugtning.

Befrugtningsmetoder
Der er mange metoder til befrugtning af planter. De fleste af disse metoder i form af færdige gødninger findes i havebutikker. Så vælg den metode, der passer bedst til dine planter. Frist aldrig til at overfodre dine planter. Potteplanter vokser ordentligt, når de er i harmoni med deres omgivelser, og en plante med overfodring sandsynligvis vokser hurtigt, bliver en tilgroet prøve.

Vanding med fortyndet gødning
Gødningen kan leveres i flydende form. Tilsæt den krævede mængde gødning til vandet i en vandkande med en lang tud. Rør grundigt med en ske, og vand derefter planterne nedenfra. Når planten har absorberet nok væske, lad den overskydende blanding stå i underkoppen i højst en halv time. Fjern derefter, fordi fordampningen vil resultere i en koncentration af gødningen, som er skadeligt for planter.

Direkte befrugtningsmetode
Nogle flydende gødninger kan påføres direkte på pottejorden. Normalt dryppes en vis mængde gødning ned i jorden, og derefter vandes planten ovenfra.

Gødningsstikker
De anbefales til hængende kurve, vindueskarmkasser og andre potteplanter, Små pinde dyppet i gødning placeres i gryden, Jordfugtighed påvirker pinden, frigørelse af gødning fra den. Pindene holder i to måneder. Antallet af pinde afhænger af størrelsen på gryden eller kurven, hvor blomster vokser.

Piller
Ofte bør befrugtning kombineres med skadedyrsbekæmpelse. Små tabletter eller bolde indsættes i jorden på stueplanter, til hængende kurve og vindueskarme. Tabletterne kan placeres i jorden ved hjælp af en speciel applikator.

Sprøjtning af bladene
Tilførsel af næringsstoffer ved sprøjtning af bladene er en effektiv og hurtig metode, og for nogle blomster - endda gavnlige og uundværlige. Dette anbefales især efter perioder med planteforsømmelse: utilstrækkelig befrugtning eller mangel på ordentlig vanding. Bland næringsstoffet i den rigtige andel med vand i sprinkleren, og drys det derefter på plantens blade. Der skal anvendes en svag opløsning, især hvis gødningen er farvet. Dette forhindrer misfarvning af bladene eller aflejring af uønsket blomst på dem. Der er mange næringsstoffer af god kvalitet til bladplanter på markedet.. Når du køber dem, skal du være opmærksom på insekticider fra samme producent og beslutte at købe dem. Den kombinerede virkning af begge præparater vil være mere effektiv.

Godt arbejde.

Bladene på mange stedsegrønne planter kan fodres, rengøres og beskyttes mod støv med en speciel svamp, gennemblødt i passende beskyttelsesmidler.

Tegn på underernæring
Utilstrækkelig befrugtning:
Plante, som er livløs eller forsømt, Jeg har dog, blegne blade, vokser langsomt eller vokser slet ikke. Forkert befrugtning:
Manglende korrekt type gødning kan forårsage, kortere blomstringsperiode, selvom bladvækst ser ud til at være ret rigelig.