Grudnik

Grudnik

Der er en plante under dette mystiske navn, der blomstrer om vinteren, mellem november og januar og er en smuk potteblomst. Det er også kendt som: szlumberga, zygocactus, Julekaktus. Det kan være hvidt, laks, cremet, lilla og blodrød, mens bladene er glatte eller med takkede kanter. Afhængig af størrelsen på prøven, den kan have 25 gør 100 blomster.

Denne vinterelskende plante kom til vores land fra Brasilien, af denne grund kræver det særlig jord og pleje. Det er bedst at dyrke det på et substrat, som er et humussubstrat med tilsætning af jord og sand, dette giver planten en erstatning for det naturlige miljø, hvor hun voksede op. I Brasilien havde det sit naturlige habitat blandt træets lemmer.

Fordi det er en plante, der kan lide et koldt sted, hvor den skal placeres, kan den ikke udsættes for høj temperatur, hvis avlerne ønsker, at knopper skal vises hurtigt, skal sætte klodsen i et køligt rum. Dette vil hjælpe det med at blomstre. I blomstringsperioden kræver det ikke længere iskolde temperaturer, og svingende i grænsen 10 - 14 grader celsius, og isolation. Det bør dog ikke være let skinner direkte på planten, men spredt, ligner dette, at træklumpen kom under blomstringen mellem træerne. For at holde blomsterne længere skal de ikke hældes med vand under vanding, og lad heller ikke substratet tørre. Det skal være moderat hydreret.