Catnip

Catnip

Catnip er en type urteagtige planter, som består af over to hundrede arter. Catnip er lille, hjerteformede blade. Det vokser i et tempereret klima. Den kan plantes både i haven og i blomsterbed. Ale kocimiętka sprawdza się również jako roślina doniczkowa. Det kan bruges som en prydplante.

Catnip er hovedsageligt kendt for sine virkninger på huskatte. Kiedy koty wyczują aromat rośliny, eller smagen begynder at spille voldsomt og bevæge sig. De leger også med planten, griber hende og bider hende. De spinder dejligt på samme tid. Virkningerne af catnip sammenlignes ofte med virkningen af ​​stoffer på menneskekroppen. Catnip giver dejlige fornemmelser for purrs, dog er de ikke skadelige for katte. Reaktion af katte skyldes ikke indholdet af psykoaktive stoffer, men kattens feromon. Derfor er kattemynte mest effektiv hos katte i reproduktiv alder. Unge katte er praktisk taget ligeglade med planten.

Catnip fås både som en frisk plante i en gryde, såvel som tør. Begge former fungerer på katten med nøjagtig samme kraft.