Græsplæne

Græsplæne

Alle drømmer om en smuk og grøn græsplæne foran deres hjem. Det er meget lettere at så og passe på det, end du ofte tror.

Vi kan finde mange sorter af græs i havebutikker. Wszystko zależy od tego, hvad vil vi bruge plænen til, og under hvilke betingelser den vil blive brugt. Normalt i havearbejdsbutikker kan du købe frøblandinger af forskellige græsser.

Græsblandinger

Og så, hvis vores græsplæne ikke vil blive brugt til nogen specifikke formål, vi er heller ikke ligeglade med specielle dekorative effekter, to możemy zdecydować się na mieszankę uniwersalną. Trawnik z takiej mieszanki nie jest trudny w utrzymaniu. Det er dog modstandsdygtigt over for trampning og klipning. Jest to mieszanka typowo użytkowa.

Men hvis vi drømmer om en smuk have, to powinniśmy użyć mieszanki dekoracyjnej. Trawy z tej mieszanki wyglądają znacznie ładniej i lepiej komponują się z posadzonymi kwiatami. Ligesom en universel græsplæne er den modstandsdygtig over for lav klipning.

Men hvis vi ved det, Nogen i vores hus praktiserer fodbold i vid udstrækning, eller enhver anden udendørs sport, bør vi investere i en sportsgræsplæne. Sportsblandingen vokser hurtigt og er meget modstandsdygtig over for trampning, eller endda plukning

Såning og vedligeholdelse

Græsplæne, uanset dens type og formål, det er bedst at tage på om foråret, dvs.. i slutningen af ​​april og maj. Lige før såning er det værd at løsne jorden sådan, at nedbryde dets klumper. Gleba powinna być również wilgotna Na tak przygotowanym gruncie można wysiać trawę ręcznie, være med en såmaskine. Når såningen er afsluttet, skal vi dække frøene med et tyndt lag jord. På denne måde forhindrer vi udtørring, eller vask dem ud af jorden.

Først da skal plænen vandes, når jorden tørrer op ca.. 3 cm. Vi kan vandme begge med en almindelig haveslange med en sprøjtespids, og ved hjælp af kunstvandingssystemer.

Plænen skal ikke være højere, end 10-15 cm (afhængigt af blandingen), derfor skal det klippes relativt ofte. Klipning fremmer væksten af ​​græsset, så jo mere vi gør det, jo smukkere bliver plænen.

En græsplæne til vinteren

Plænen skal være ordentligt klargjort om efteråret. Først og fremmest skal det befrugtes i september med fosfor- og kaliumgødning. I oktober skal den sidste klipning udføres. Græsset skal derefter trimmes til fire centimeter i længden