Hvordan man dyrker kalanchoe

Hvordan man dyrker kalanchoe

Kalanchoe er en stueplante. Behandlet som et år gammel af mange, selvom dette er forkert at tænke. Kalanchoe er en smukt farvet flerårig, langvarige blomster. De vises oftest om vinteren.

Kalanchoe har mange farver, på salg kan du oftest møde hvid, gul, lyserød, orange og rød. Det ser smukt ud i farverige kompositioner. Det skal dog huskes, at kalanchoe er specifik. Hvis vi lægger flere farver i en gryde, det er sandsynligt, at blomsterne bliver dominerende efter den første blomstring. Den overblæste plante skal ikke kasseres. Som nævnt har den mange års erfaring, det mister imidlertid sin appel gennem årene. For at nyde et sundt og flot udseende skal en ny plante fjernes fra kimplanten og plantes.

Vigtig, så vær opmærksom på dens ydre udseende, når du køber en plante. Blomsterne må kun være halvvoksne, hvis vi bemærker visne og tørre steder, er det et tegn, at planten allerede havde haft sin fulde blomstring. Det er også vigtigt at være opmærksom på listen. Pletterne på bladene er sandsynligvis en slags sygdom, som helt sikkert overføres til andre planter i vores hjem.

Kalanchoe er ikke krævende at dyrke. Om vinteren har det brug for meget lys, om sommeren er det bedre at flytte det til et skyggefuldt sted. Om vinteren skal den holdes væk fra radiatorer, og hendes yndlings temperatur er 10-15 grader celsius. Kalanchoe rådner let og er udsat for meldug. Vær derfor forsigtig med vanding. Det er bedst kun at vande det, når jorden bliver synligt tør. Om vinteren hvad 10-14 dage, sommer co 5-6. Planten kan ikke lide sprøjtning, dog skal den fodres med gødning i blomstringsperioden. Vi vælger flydende gødning og anvender den en gang om måneden. Bladene tørres af med en fugtig klud, ikke blank. Hvis luften i lejligheden er tør, bade kan bruges, ved at placere potten i et større reservoir med fugtig tørv,. Fjern eventuelle overblæste blomsterstande og syge blade.