Hvordan man tager sig af haven om efteråret

Hvordan man tager sig af haven om efteråret

Om efteråret ændrer mange buske deres farver. Blade skifter farve, rød dominerer, gul og orange. Haverne ser så meget smukke ud og skaber interessante kompositioner med forskellige buske. Efteråret er tiden til at forberede haver til vinteren. De skal passes godt på, at forblive i god stand til næste år.

  • Hvis der er enårige i haven, som ikke vil blomstre mere, skal de graves ud af jorden. På denne måde vil vi være sikre, at hvis vi planter dem på det samme sted næste år, vil blomsterne ikke blive angrebet for hurtigt af ukrudt.
  • Plantning af løg skal ske lige om efteråret. Tulipaner, påskeliljer, krokuser er frostbestandige blomster. Men, at være sikker, at de vil blomstre, er det værd at drysse stederne med bark eller savsmuld, hvor blomsterne blev plantet.
  • Hvis der er thujaer i din have, skal du ikke trimme dem i det sene efterår - på denne måde vil du være sikker, at de vil overleve vinteren.
  • Det er også vigtigt at beskytte planterne mod frost - der skal bygges en lille bunke for at beskytte rødderne. En fremragende måde at beskytte træer på er at gøre stammerne lysere. Denne behandling er rettet mod at forhindre den såkaldte. skala skader forårsaget af en pludselig ændring i dag og nat temperatur.
  • Om efteråret vil en ventilatorriv til opsamling af blade være nyttig. Hvis vi ikke slipper dem af fra plænen, om foråret kan det vise sig, at plænen vil være mangelfuld.