Hvornår skal man plante jordbær?

Hvornår skal man plante jordbær?

Det ser ud til, at vi altid starter vores afgrøder eller avl om foråret. Der er dog visse planter med en længere planteperiode. Disse er selvfølgelig jordbær, som vi kan plante fra det tidlige forår til det sene efterår.

Men inden vi beslutter at plante små buske i en så lang periode, vi skal først sørge for, at planterne ikke er inficeret med nogen sygdomme, og at de ikke er blevet angrebet af nogen parasitter. En anden betingelse er også dette, że w momencie kiedy w końcu dostarczono do nas sadzonki truskawek, så bør vi ikke udsætte beslutningen om at sætte dem i jorden for længe.

Processen med plantning af jordbær i haven skal også følge visse retningslinjer. Vi kan nemlig ikke plante dem på friskgravet jord. Det skal selvfølgelig fluffes op, men også noget henfaldet efter pløjningsprocessen. Dæk hele jordbærrødderne grundigt, på denne måde, for at dække dem grundigt med et jordlag, og læg endda en lille kegle i den.

Vi graver altid jordbær i rækken. Hvilket betyder, at der skal være tilstrækkelig afstand mellem rækkerne på ca. 80 centimeter. Og i rækker, mellem individuelle kimplanter efterlader vi ikke mindre end 15 centimeter ledig plads. Efter plantning vandes jordbærplanterne rigeligt. På denne måde har de en chance for hurtigt at tilpasse sig i vores have, som de vil tilbagebetale dig med søde afgrøder.