Grundlæggende betingelser for planteudvikling

Grundlæggende betingelser for planteudvikling.

Grundlæggende faktorer, der bestemmer udviklingen af ​​planter – det er jord, lys og vand. Du ved, at hver plante skal være i et passende miljø til den, for først da kan den vegetere normalt. Du skal huske på dette, at planten trækker vejret, trækker vand fra jorden, og med det opløsninger af mineralsalte, hvilken – i kombination med kuldioxid taget fra luften – danne organiske forbindelser, nødvendigt for dets vegetation. Disse processer finder sted i rødderne, blade, skyder. Jord, som et væsentligt element i plantemiljøet, bør indeholde en tilstrækkelig mængde næringsstoffer, vand og luft.

Afhængigt af plantens art og art, blandinger af forskellige jordtyper anvendes, for eksempel.. grønne, kompost, inspektoratet. Disse blandinger inkluderer næsten altid tilsætning af sand eller tørv. Sand løsner jordpartikler, lette adgangen til luftens rødder, der er nødvendige for plantevegetation, tørv forbedrer jordens fugtighedsforhold og – ligesom sand – det bidrager til at løsne dets sammenhængskraft. Den passende sammensætning af blandingerne garanterer det passende og gunstige miljø for de enkelte planter.

Villig til at modtage bladjord, de blade, der er faldet fra træerne, skal samles (undgå egetræ og al, indeholder en tannin, der er skadelig for planter), hæld dem med jord, arbejde flere gange (blande) og kun efter sigtning, anvendes til fyldning af beholdere og plantning af planter.

Kompostjord fremstilles ved at nedbryde eventuelt haveaffald (ukrudt uden frø, skære planter, blade osv.), såvel som indenlandske (skræl, ægskaller osv.), som helst skal deponeres i en kompostgrop, drys med jord og hæld vand fra tid til anden. Efter nogen tid (normalt er et år nok) komposten skal blandes (gentag) og sigt, at få kompostjord.

Rammejord er lavet af den gødning, der anvendes til lægning af rammer. Efter at have arrangeret det i bunker behandles det flere gange og sigtes efter et år, modtager den jord, der er egnet til brug.

Behandlinger, der er nødvendige for at opnå bladjord, kompost, inspektoratet – kan laves af ejerne af havehave og jord; Brugere af altaner og loggier skal snarere købe færdiglavet jord eller en passende blanding i et haveanlæg eller blomsterbutik.

Ud over mineraler og luft har planter brug for vand. Mangel på vand får planten til at tørre ud, dens overskud forhindrer luft i at nå rødderne, får dem til at dø af (rådne) og øger jordens surhed.

Under indflydelse af mange fysiske og biokemiske processer dannes forskellige kemiske forbindelser i jorden: regler, salte og syrer, gør det alkalisk, neutral eller sur. For de fleste planter er en neutral eller let sur reaktion mest passende.

Temperatur er en meget vigtig faktor i planteudviklingen, begge lander, og miljøet, hvor planten er placeret. Temperaturfaldet kan være et resultat af en pludselig køling af luften eller brugen af ​​for koldt vand til vanding. Derfor bør du ikke vandre planterne med vand taget direkte fra vandhanen, men hold det i skibet et stykke tid (flasker), for at holde det varmt og afkloreret.

Uanset jordforberedelse, det er også nødvendigt at give den passende gødning, der beriger jorden med næringsstoffer, og mest af alt i nitrogenforbindelser, fosfor, kalium og calcium, såvel som andre stoffer, som sammen med kuldioxid taget fra luften udgør plantens hovedføde.

Korrekt fodring af planter består i at levere de nødvendige ingredienser i den rigtige andel, derfor er det bedst at bruge færdige, kommercielt tilgængelige gødningsblandinger. I øjeblikket er Florowit den nemmeste at bruge (i pakker 1 l – fås i blomsterbutikker).

Jordforsyningen skal startes om foråret (mere intensiv plantevegetation), og slutter på sensommeren eller det tidlige efterår. Før proceduren med befrugtning skal huskes, at jorden skal være fugtig. Frisk plantede eller transplanterede planter kan kun fodres efter et par uger.

Overfodring af planter bør undgås, fordi det hæmmer deres vækst, og kan endda få dem til at dø.