Bøgemår – Tirsdag foina

Bøgemår – Tirsdag foina

Bøgemår, ligesom skoven, er ønsket for pels. Ud over de britiske øer og Skandinavien bor bøgmarter overalt i Europa, såvel som på øerne i Middelhavet, i Lilleasien og Centralasien. Det ligner en skovmarter, det adskiller sig kun i detaljer: torso og fødder er kortere, det er tykkere og mere massivt (1). Hendes kastanjepels er ikke nøjagtig den samme skygge. Pletten under nakken er hvid, men større og ender ikke skarpt som i en fyrmarter (2), men det går helt til forbenene (3). Derudover ved bøgemarten (4), i modsætning til fyrretårnet (5), fodpuderne er ikke hårede, og glat og fleksibel. Dette kan tydeligt ses på sporene i sne eller mudder. Fem-finger marter fodaftryk er sløret, bøgmarter - meget udtalt. De to marter træer adskiller sig også i længden af ​​halen: marterhale (4) den er kortere end fyrretræsmarten (5). Langt om længe, bøgmarter og fyrmarter lever ikke i samme habitat. Fyrmarter foretrækker skovklædte områder, mens bøgmarten forbliver tæt på menneskelige bosættelser, som måske ligner hendes klipper, som er hendes yndlingshabitater.

Bøgmarten føder på samme måde som fyrmåren. Det jager fugle og små hvirveldyr og supplerer dets kødfoder med insekter, æg og blåbær. Der er dog forskelle i madens sammensætning: Bøgmarter spiser hovedsagelig dyr, som han fanger i stenede skråninger og i baghavene. Det eliminerer mange små gnavere, som mark- og skovmus, men det kan også forårsage betydelig skade på fjerkræ og fjervildt. Bøgmarter reproducerer på samme måde som fyrmarter. Befrugtede æg tager noget tid at udvikle sig yderligere, så embryoet først begynder at udvikle sig i livmoderen i slutningen af ​​året. Beskyttede arter.