Borsuk – Meles meles

Borsuk – Meles meles

Grævlingen ligner ikke en marter. Man kunne sige, at det er en overgangsform fra martens til bjørn. Hans trætte og massive udseende og den måde, han går på, gør ham, at grævlingen ligner en lille bjørn. Dens fem-finger sti er 7-10 cm lang (3). Grævlingen findes overalt i Europa med undtagelse af Skandinavien og på Kreta og Lilleasien, hvorfra det kommer til Fjernøsten. Den lever i skovklædte stepper, vælger især tilgroede skråninger, hvor han med sine stærke kløer graver dybe huler. Det er en labyrint af krydsende korridorer, der overstiger længden 10 m går ned til 5 m. En sådan rummelig hule har adskillige indgange og er ren, i modsætning til rævhuller, hvor der er madrester. Badgerens hule er afsluttet med en omfangsrig en, et blindkammer sendt med græs, mos og blade. Dit affald (4), grå og langstrakt (6—8 cm i længden og 2 cm tyk) grævlingen lægger sig i et hul, der er gravet til dette formål nær buret.

Borsuk det er altædende. Det lever af små hvirveldyr, insekter, bær og rødder. Han bryr sig meget om sin pels, som han renser og kæmmer med kløer og tænder. Grævlinger leverer også tjenester til hinanden (2), som ud over den grundlæggende funktion også udtrykker sociale relationer mellem individer, og beroliger sig også, da denne handling betragtes som en venlig refleks, når man møder to grævlinger. Grævlinger er en social art. De jages individuelt.

En grævls kropsvægt er fra 10 gør 16 kg, men om efteråret, inden overvintring, nogle mænd vejer endda op til 20 kg. Grævlingen har en grå-sort kappe og en karakteristisk sort-hvid maske (1). Længden inklusive halen er 80-100 cm. I bunden af ​​den korte hale (15—19 cm) der er et udløb for duftkirtlerne. Grævlingens sekretioner markerer deres territorium, men det bruges også til at genkende hinanden i varme, som finder sted i juli og august. Perioden, hvor varmen begynder, varierer dog afhængigt af eksistensstedet. I nogle regioner kan det starte i januar, og i andre kan det slutte i oktober. Graviditeten kan måske ikke forlænges afhængigt af befrugtningsperioden. I marts eller april føder kvinden 2 gør 5 hvalpe, blind og dækket af sparsomt hvidt hår, som hun fodrer med mælk i ca. 3 måneder. Ung borsuki de begynder at se efter en måned, og i slutningen af ​​sommeren viser de en vis uafhængighed. Ikke sjældent tilbringer de imidlertid vinteren hos deres mor. Vildarter.