Hermelin – Mustela erminea

Hermelin – Mustela erminea

Som gnavere over-yngler og omdanner marker og enge til en stor labyrint af underjordiske passager, deres naturlige fjender dukker straks op. Buzzards og kestrels begynder at svæve over sådan terræn. Hejrer og storke samles også. Om natten slutter mange mus deres liv i klørne hos natfugle eller mellem rævene. Jordens bakker vidner om sidstnævnte natlige besøg i musekolonierne. Hermelin er også en gnaverdestruktion. Han bor overalt i Europa, undtagen Middelhavsområdet, i Nordasien og Nordamerika. Det findes hovedsageligt i sletter og bakker; i bjergene kan det nå højder 2000 m. Det lever hovedsageligt af gnavere, under gunstige forhold fanger den unge harer, dog spiser det også frøer, firben, snegle og insekter. Hermelin, ligesom andre martenidae, de reproducerer i to faste perioder. Først, det er februar eller marts; æg, derefter udvikler embryoet sig normalt, og kvinden føder efter 8-10 ugers drægtighed. Den anden parringssæson finder sted i juli og august. I dette tilfælde forbliver embryoet latent i livmoderen. Kvinder er gravide i ni måneder og føder 4 gør 7 unge næsten på samme tid som den første gruppe, dvs.. fra april til juni. Kuldet passes også af hannen.

Hermelin (1) den er 30-41 cm lang, inklusive halen (3—12 cm). Dens kropsvægt er 125-350 g. Kvinder er omkring en tredjedel mindre og lettere end mænd. En hermelin sommer kjole er på bagsiden af ​​en kanel farve, næsten hvid på maven. Enden på halen er altid sort, uanset farven på kjolen. Vinter, når pels på hermelin bliver hvid, haleende, øjne og mund forbliver sorte (2). Hermelin bevæger sig i spring af forskellige længder, placerer altid bagbenene i sporene, som de forreste fødder efterlader. Efter at have gået gennem sneen kan du se sporet af lige fodspor, der ligger 20-70 cm fra hinanden (3). Frontpote har 2 cm i længden og 1,5 cm bred, bagbenene 3,5 jeg 1,3 cm (4).

I mange lande skyder eller fanges hermeliner på grund af deres dyrebare pels.

Beskyttede arter.