Kujon – Putorius putorius

Kujon – Putorius putorius

Alle pattedyr har duftkirtler. De er placeret forskellige steder i kroppen. Mange arter orienterer sig primært efter lugt og bruger sekretionerne fra disse kirtler som kommunikationsmiddel. De lader det være på stenene, på jorden, på træstammer og grene, således definerer området for deres eksistens. Hvis nogen ubuden gæst går ud over denne grænse, sætter sig selv i fare for angreb. Duftkirtlerne spiller også en vigtig rolle i parringssæsonen, i parring eller endnu mere som en defensiv foranstaltning, afskrækker enhver angriber. Det er en forsvarsanordning, som følge af sekundær udvikling, det er meget vigtigt i en kujon. Han bruger sine analkirtler til at skræmme modstanderen væk. Jaget af en hund eller en ræv sprinkler det omgivelserne med dårlig udledning, hvilket gør det muligt for ham at undgå fangere fra sine forfølgere næsten øjeblikkeligt. Den feje bor på sletterne og i bjergene, i markerne og i skoven, og ofte nær menneskelige bosættelser. Han kan lide nærhed af vand. Det forekommer i store dele af Europa. I øst er grænsen for dens forekomst Volga, Don i pasmo Uralu. Det er ikke til stede i Irland, i det nordlige Skandinavien, ved bredden af ​​Adriaterhavet og i det sydlige Balkan. I Afrika findes den nordvest for Marokko.

Kujon lever af krybdyr, frøer og insekter og små hvirveldyr, ofte angriber lille spil. Derfor, men også til en smuk pels, det er skudt eller fanget i nogle lande. Kun skydevåben har lov til at jage i Polen.

Om tilstedeværelsen af ​​en kujon (1) femfingerprint af hans poter og affald vidner (6—8 cm i længden og 12 mm tykkelse) snoet ind i et reb (3). Forpote fodaftryk har dimensioner 2 på 3,5 cm, bageste - 4 på 4,5 cm (4).

Steppe kujon (Putorius eversmanni) (2) den har sort og gullig pels. Den bevæger sig langsomt vest for de skovklædte stepper i det sydøstlige Europa, den bor i. Det er en art, der hovedsagelig findes i markerne.

Begge arter reproducerer på samme måde. Parringstiden er fra marts til april, men nogle gange strækker det sig til juni.

Kvinden, efter 40-43 dages graviditet, føder unger mellem april og august i et underjordisk skjulested. Kuldet består af 4-9 unge, som begynder at se efter 28-36 dage. Unge kujonere bliver voksne og reproduktive efter ni måneder. Begge disse arter reproducerer på samme måde.

Vildarter.