altan

altan

Altaner – er det mest almindelige funktionelle og dekorative element i en bygning. Gennem århundrederne har dens form og størrelse antaget så mange forskellige former, at ingen kan definere grænsen for dens videre udvikling. Nybyggeri og materialeløsninger åbner store muligheder for designere, muliggør en rig formning af facadeplanet.

Maxwell Ery præsenterer i sin bog "Fine Bulding" balkonens værdier og nytteværdier: „Altanen er dette til lejligheden, hvad en have til et hjem: udvidelse af fritidsområdet til fri luft, flygte fra lukning, kontakt med naturen. Den første opgave er at sprede følelsen af ​​klaustrofobi ved at åbne op for det omgivende rum ". Altanen giver dig mulighed for at gå udenfor, flygte fra det lukkede interiør, komme i kontakt med et stort rum. Det skaber muligheden for flerretningsobservation af gadelivet, uden for grønne områder.

Altanen forårsager relativt lidt skravering af det nedre rum. Dens ulempe er manglen på et sidebetræk, beskytter mod vind og begrænser brugen til sommermåneder og regnløse dage. Denne ulempe kan i nogen grad elimineres ved at bygge glasvægge, ved at hænge fortelte, ved hjælp af klatreplanter, heraf - på passende støtte og gitter – du kan oprette grønne vægge eller lysthus.

Altanenes design og kreativitet bidrager til altanens form og størrelse, konstruktion, valg af materialer, farve, placere på facaden. Altaner har tendens til at være små, stor, Enkelt, Tvillinger, forbundet i serie, hjørne, i bygningens avantkorps. De adskiller sig ikke kun i størrelse, men også form af altanplader og balustrader.

Træbalkoner syntes at være de tidligste. Indtil nu kan du finde huse i små byer og nogle landsbyer, hvis gavlvægge er udstyret med altaner, der forbinder loftstuerne. I højere huse (enkelt-historie) de dekorerer ofte fronthøjden, selv i hele dens længde. Et uadskilleligt element i disse altaner er balustrader lavet af brædder i vandrette eller lodrette arrangementer, ofte dekorativt skåret. Sten altaner – tidligere var det et karakteristisk element i byhuse. Profileret, stenplader blev placeret på rigt udskårne understøtninger. Pladen var toppet med en balustrade af stenbalustere. På trods af dens vægt, stenbalkoner havde karakter af gennembrudte skulpturer og blonder; var perfekt integreret i facadens baggrund.

W XIX w. altaner blev bygget på understøtninger lavet af stålbjælker, med mesh og dekorativt færdig med stuk. En anden variation af altaner fra denne periode var løsningen af ​​beslag og gelændere i støbejern. Men kun i det 20. århundrede. altanløsninger har nået en hidtil uset variation. Ligesom altanpladerne, balustraderne tog også forskellige former, og brugen af ​​forskellige materialer - træ, stål, sten-, beton, glas og plast – tilladt for deres rige formning. De store overflader af beboelsesbygninger med en lang række altaner illustrerer opdelingen af ​​kubaturen i utallige små lejligheder, med ret til egen balkon. Imidlertid ville disse produkter af arkitektonisk kunst ikke kun forblive kunst til kunst, skal styres korrekt. Altanen er ikke et ekstra opbevaringsrum til genstande, der ikke passer ind. Han er heller ikke en halt, hvor redundante møbler opbevares midlertidigt, kasser og kufferter, polstrede gryder og bassiner. altan – ligesom hallen i det indre – det er en ekstern udstilling af lejligheden. Dette forpligter lejere til at opretholde en sådan ordre om det, som i det indre; husholdning kan kaldes et mini-program: det er et ordinært ubetinget krav; det udvidede program inkluderer dekoration – i større eller mindre grad – altan med grønne områder og blomster.

For at gøre det lettere for fremtidige brugere at arrangere altaner, arrangementet - og endda udførelsen - af containerne skulle planlægges allerede på det arkitektoniske designstadium.