Æstetik i bygningens facade

Æstetik i bygningens facade

Windows, portfenetri, altaner og loggier er arrangeret på bygningens facadeplan ved skæringspunktene mellem gitterlinjerne i kompositionens layout, skabe arkitektoniske rytmer.

Når man diskuterer rytmerne på facaderne af beboelsesbygninger, skal man tage højde for rytmerne relateret til overfladerne af disse facader. De påvirker den arkitektoniske rytme 4 faktorer:

• bygningens formål og funktionelle indretning,

• placering af vægge, stænger, lofter,

• mursten arrangement, hule mursten, præfabrikeret, arrangement af vægkonstruktioner, vinduer, altaner, loggii,

• former af ovenstående elementer, dekorative elementer, farveopløsning, arrangement af vinduesåbninger, altaner, loggii – de kan danne regelmæssige eller uregelmæssige rytmer.

De punkter, der bestemmer arrangementet af de ovennævnte elementer, kan placeres på et rektangulært eller diagonalt gittersystem. Rytmer af dekorative elementer, gipsafdelingsfakturaer, sten-, keramisk, den rytmiske sammensætning af facadefarverne - de skaber facadens karakter.

Farvesammensætningen af ​​rytme- og elevationssystemelementerne skal relateres til disse elementers funktionelle egenskaber, understrege stærkt karakteren af ​​den designede facade, sammen med de forekommende lineære opdelinger, vindueslayouter, altaner og loggier.

Læseligheden af ​​rytmen opnås ved det korrekte antal elementer; for mange af dem forstyrrer rytmen. Også elementernes dimensioner skal vælges korrekt - rytme af små dekorative elementer, brugt på et stort plan, det kan sløre rytmenes renhed. Det tilrådes at fremhæve rytmen for konstruktionen af ​​loggiaens sidevægge med farve eller struktur, skodder, ganen på altanpladerne. Når det kommer til facadens farveopløsninger, skal lyse farver foretrækkes. Farve- og teksturdifferentiering af lodrette og vandrette striber vil fremhæve bygningens funktionelle træk, fremhæve trapper, layout af boligsektioner. Forstærkning, Regelmæssigt arrangerede beholdere med blomster kan bruges til at fremhæve rytmen. Alle de nævnte og opfyldte løsninger har en afgørende indflydelse på bygningens visuelle udseende, gade, bosættelser.